«Τέρας» βελτιωμένο και πανάκριβο Lada Niva

Εχθρός του καλού τί είναι; Το καλύτερο. Εχθρός ενός Lada Niva εκτός δρόμου τί θα μπορούσε να είναι; Το Suzuki Jimny; Η Mercedes G-Class; Κάποιο Hummer μήπως; Όλα τα παραπάνω; Καλές απαντήσεις όλες τους, όμως αυτό που μπορεί να ανησυχήσει περισσότερο στο off roading τον Ρώσο, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Το θηρίο που βλέπουμε είναι κατασκευής ZUBR– ενός Γερμανού βελτιωτή που ειδικεύεται στις εκτός δρόμου μετατροπές. Οι διαφορές σε σχέση με το εργοστασιακό φαίνονται με τη μία, χάρις στη νέα ανάρτηση με την τεράστια απόσταση από το έδαφος, τα φουσκώματα στα φτερά και τους χωμάτινους τροχούς. Η ειδικά επεξεργασμένη βαφή είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και κάθε είδους γρατζουνιές (από κλαδιά, πέτρες κλπ), ενώ η καινούργια μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα αφενός φιλοξενούν «εργάτη», αφετέρου αναβαθμίζουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το αυτό ισχύει για τις δυνατότητες προσπέλασης βράχων, νεροφαγωμάτων και πάσης φύσεως κροκάλα. Η προαναφερθείσα ανάρτηση εκτινάσσει την ήδη μεγάλη απόσταση των 235 χλστ. από το έδαφος, στα 385 χλστ.! Δείτε μόνο τη διαφορά στο παράστημα με το εργοστασιακό. Δύσκολα θα βρεθεί πια κάτι να προβληματίσει το πάτωμα του Niva, αλλά καλού-κακού οι Γερμανοί έχουν ενισχύσει καίρια σημεία του (όπως τα μαρσπιέ) και τοποθετήσει ολοκληρωμένο κιτ από προστατευτικές ποδιές.

Κάτω από το νέο καπό με τον αεραγωγό και δίπλα από τον αναπνευστήρα, τα πράγματα συνεχίζουν δίχως αλλαγές. Ο ατέρμονος 1.700άρης των 83 ίππων και 129 Nm δεν φέρει μετατροπές, ούτε το σύστημα τετρακίνησης με τα τρία διαφορικά και το βοηθητικό κιβώτιο. Μια εξάτμιση με διπλές τραπεζοειδείς απολήξεις πάντως, την έχει. Άλογα δεν δίνει, αλλά ομολογουμένως ταιριάζει πολύ στο ακόμα πιο hardcore look.

Η ZUBR αναφέρει πως μπορεί να κάνει το Niva σας όπως στις φωτογραφίες, μέσα σε 12 εβδομάδες. Διαφορετικά, για πιο γρήγορα, μπορείτε να αγοράσετε το εικονιζόμενο Monster (έτσι το ονομάζουν οι Γερμανοί). Απλά, θα χρειαστεί κατάθεση ιδιαίτερα σεβαστού ποσού: 44.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store