«Θεϊκή» Alfa Romeo 4C με 304 χλμ./ώρα τελική!

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Pogea Racing παρουσίασε μια μαγευτικά βελτιωμένη Alfa Romeo 4C, με την ονομασία ZEUS, η οποία είναι από τις ταχύτερες -αν όχι η ταχύτερη- 4C στον κόσμο.

Η Pogea Racing ειδικεύεται στην αναβάθμιση του μιλανέζικου κεντρομήχανου sportscar, με το συγκεκριμένο να φέρει μεγαλύτερο τούρμπο και intercooler αυξημένης παροχής, άγραφο εγκέφαλο, κεραμικούς δίσκους για το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και νέα εξάτμιση της Monster. Οι βελτιώσεις αυτές επέφεραν αύξηση 115 ίππων, με τη συνολική ισχύ του 1.75 λτ. μοτέρ να φτάνει στους 355 ίππους και τα 465 Nm ροπής, για ένα απόβαρο που δεν ξεπερνά τα 904 κιλά. Ως αποτέλεσμα τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,4 δλ., η ενδιάμεση επιτάχυνση 100-200 χλμ./ώρα διαρκεί 8,1 δλ. και η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα (304 για την ακρίβεια)!

Δείτε ακόμα: Alfa 4C τριετίας ή καινούργιο Mazda MX-5 RF στα ίδια χρήματα;

Ως γνήσια Alfa, και δη 4C, η δύναμη δεν θα μπορούσε να μείνει ανεξέλεγκτη. Η coilover ανάρτηση POGEA RACING V23 εξελίχθηκε σε συνεργασία με την KW και χαμηλώνει το κέντρο βάρους του «Δία» κατά 50 χλστ. σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο, ενώ τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 225/40/18 και 265/35/19 εμπρός-πίσω φροντίζουν τόσο για το κράτημα, όσο και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο είναι δουλειά του αεροδυναμικού πακέτου της Pogea, με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερο splitter εμπρός, πλαϊνές ποδιές, μεγάλη αεροτομή και νέο κάλυμμα κινητήρα – όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Μοναδικό για την ZEUS είναι και το γαλάζιο χρώμα Kenny Blue.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από alcantara και δέρμα, σε απόχρωση είτε ίδια με του εξωτερικού χρώματος είτε πορτοκαλί, ενώ συναντάμε επίσης νέα μπάκετ καθίσματα, ηχοσύστημα της Alpine και μεγαλύτερη οθόνη TFT.

Διαβάστε επίσης: Ονειρεμένη αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

Το συνολικό κόστος των μετατροπών αγγίζει τα 50.100 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αγορά της κανονικής 4C. Σύμφωνα με τους Γερμανούς θα κατασκευαστούν μόλις 10 αυτοκίνητα, με τα 3 να έχουν ήδη βρει αγοραστές.

Get it on Google Play Download on the App Store