Το Ford Focus ST m330 «λοκάρει» το Civic Type R (+video)

Η Ford φρόντισε να αναβαθμίσει αισθητά την νέα εκδοχή του Focus ST. Για την ακρίβεια ανέβασε τόσο τον πήχη, ώστε το σημερινό ST βρίσκεται στα επίπεδα του απερχόμενου RS. Κάτι που σημαίνει πως εισέρχεται «στα χωράφια» του Honda Civic Type R. Η Mountune (ή mountune) πάντως, πηγαίνει 10 βήματα παραπάνω από το «Τάπερ» – τουλάχιστον σε θέμα ισχύος.

Δείτε ακόμα: Το Ford Focus ST τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)

Με το mTune SMARTFlash ο 2.3 EcoBoost κερδίζει 50 ίππους και 95 ολόκληρα Nm ροπής, φτάνοντας συνολικά τους 330 στις 5.500 σ.α.λ και τα 515 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Συγκριτικά με το Type R, το βελτιωμένο ST είναι ισχυρότερο κατά 10 άλογα και 115 Nm! Επιδόσεις δεν ανακοινώνουν οι Άγγλοι, όμως ήδη από το εργοστάσιο το κορυφαίο Focus είναι «πύραυλος» με 5,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα.

Το κιτ αποτελείται από το εγκεφαλάκι, που μπαίνει πανεύκολα στη θύρα OMD και ελέγχεται από εφαρμογή στο smartphone. Εκτός της αύξησης στην ισχύ, προσφέρει εναλλακτικό πρόγραμμα για τη λειτουργία του Launch Control και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερη ηχητική υπόκρουση από την εξάτμιση, αλλαγές χωρίς άφημα γκαζιού και αντικλεπτική προστασία (Anti-theft mode). Φυσικά, οι εργοστασιακοί χάρτες ανάφλεξης μπορούν επίσης να επιλεγούν, για όταν τα 280 άλογα αρκούν. Όλα μέσα από το κινητό τηλέφωνο!

Διαβάστε επίσης: Ford Fiesta ST 1.5 λτ. EcoBoost με 235 ίππους

Προαιρετικά, τοποθετείται νέα πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποίηση της ακουστικής εμπειρίας, πολυάκτινοι τροχοί 19 ιντσών και τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες.

Get it on Google Play Download on the App Store