Το Jeep Gladiator κοντράρει την Bugatti Veyron!

Με την παρουσίαση του Gladiator, δυο πράγματα έκαναν εντύπωση: οι δηλώσεις της Jeep περί ικανότερου αυτοκινήτου στην κατηγορία και η λαϊκή απαίτηση για τοποθέτηση του κινητήρα των Hellcat. Το πρώτο σκέλος μένει να διαπιστωθεί, αν και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε τους Αμερικανούς βλέποντας το μοντέλο τους. Στο δεύτερο κομμάτι, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το χατήρι του κοινού τους. Και κάπου εδώ, έρχεται ο John Hennessey.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό του πλανήτη! (+video)

O Τεξανός βελτιωτής έχει έφεση στο να πραγματοποιεί το απίθανο, οπότε όταν άκουσε ότι η Jeep δεν πρόκειται να κάνει την επίπονη και κοστοβόρα μετατροπή στο Gladiator, ώστε να μπορέσει να χωρέσει ο κομπρεσοράτος 6.2 V8 των 717 ίππων, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Πλεξούδα, βάσεις κινητήρα, ψυγείο, εγκέφαλος και αντλία βενζίνης αντικαταστάθηκαν, προκειμένου ο πληθωρικός κινητήρας των 881 Nm ροπής να «κουμπώσει» στο μηχανοστάσιο. Φυσικά, επειδή μιλάμε για δημιούργημα του Hennessey, η εργοστασιακή μορφή και τα 717 άλογα δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά.

Για αυτό και τοποθετείται το πακέτο HPE1000, με το οποίο η απόδοση φτάνει τα 1.000 άλογα – ήτοι αγροτικό που -θεωρητικά- μπορεί να σταθεί δίπλα στην Bugatti Veyron! Εμφανισιακά, πάντως, το Maximus 1000 άνετα τρομοκρατεί οποιοδήποτε hypercar – και αυτοκίνητο γενικότερα. Το κατάμαυρο χρώμα, το bullbar, οι νέες ζάντες αλουμινίου, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η συστοιχία των LED στην οροφή δημιουργούν ένα πέρα για πέρα επιβλητικό παρουσιαστικό, ικανό να δημιουργήσει κόμπλεξ στην πλειοψηφία των χρηστών του δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Αξίζει ένα αγροτικό σχεδόν 100.000 ευρώ;

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι κομματάκι ακριβά. Το Maximus 1000 κοστολογείται περί τις 200.000 δολάρια, αν και ο Hennessey δηλώνει πως το κόστος περιλαμβάνει και το εργοστασιακό αυτοκίνητο. Μπρος σε αυτή την εμφάνιση και τα 1.000 άλογα, ωστόσο, τι είναι 200 χιλιάρικα (όταν υπάρχουν, βεβαίως βεβαίως).


Get it on Google Play Download on the App Store