Το κεντρομήχανο και πισωκίνητο Mitsubishi Eclipse (+video)

Το Eclipse έγινε πασίγνωστο μέσα από το The Fast and the Furious, όταν παραλίγο να το ανατινάξει ο Brian O’Conner (Paul Walker) στην προσπάθειά του να νικήσει το Mazda RX-7 του Dom Toretto (Vin Diesel). Ο κόσμος όλος έμαθε το κουπέ της Mitsubishi, στη δεύτερη γενιά του. Eclipse όμως υπήρχε τόσο πριν, όσο και μετά από αυτό. Τελευταία φορά που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, 11 χρόνια πριν. Τώρα ξαναζεί, ως κεντρομήχανο!

Το Eclipse GT έριξε την αυλαία για το δίθυρο των «Τριών Διαμαντιών» το 2011, έχοντας συμπληρώσει 4 γενιές και μια πορεία 22 ετών (το 1989 έκανε πρεμιέρα). Η κορυφαία έκδοση, με έναν ατμοσφαιρικό V6 3.8 λίτρων να αποδίδει 265 ίππους και 355 Nm, συνεργαζόμενος με 6άρι χειροκίνητο ή 5άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε αντίθεση με το εξαιρετικό GSX της δεύτερης γενιάς, που συνδύαζε τον 2λιτρο τούρμπο 4G63 με σύστημα τετρακίνησης, το τελευταίο GT κυκλοφόρησε αποκλειστικά με την κίνηση εμπρός.

Αδύναμο δεν το έλεγες, βαρύ όμως ναι. Με 1.605 κιλά για το χειροκίνητο και κοντά στα 1.700 για το αυτόματο, τα 6,5 δλ. του πρώτου και τα 7,1 δλ. του δεύτερου για το 0-100 χλμ./ώρα δεν έθελγαν, ούτε με τα δεδομένα του 2011. Είναι χαρακτηριστικό πως το χειροκίνητο δεν έφτανε καν τα 250 χλμ./ώρα τελικής (για το αυτόματο ούτε λόγος), ενώ και ο συνδυασμός μπροστοκίνησης – ήπιου setup ανάρτησης δεν ενέπνεε σε δρόμο με στροφές. Εδώ αποφάσισε να παρέμβει η Speed Farm Performance, φέρνοντας τα εμπρός-πίσω και μετατρέποντας το Eclipse σε κεντρομήχανο, αλλά και πισωκίνητο!

Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 2007 και κινείται κανονικά, έχοντας ακόμα και το ABS ενεργό. Το «κόψε-ράψε» δεν ήταν όσο επίπονο περίμεναν οι Αμερικανοί, με τον κινητήρα να παίρνει θέση στο κέντρο δίχως παρατράγουδα. Μάλιστα, η αφαίρεση των πάνελ από το πλαίσιο και το εσωτερικό που χρειάστηκαν για τη μετακόμιση του μοτέρ, μείωσε το βάρος κατά 362 ολόκληρα κιλά! Κάτι που αποσυμπίεσε την ανάρτηση, δημιουργώντας ένα look που παραπέμπει σε crossover. Τα επόμενα στάδια για το κεντρομήχανο Eclipse περιλαμβάνουν coilover kit, ζάντες, αλλά και προσθήκη τούρμπο στο μηχανοστάσιο. Αυτή τη στιγμή, ο ατμοσφαιρικά βελτιωμένος V6 αποδίδει 279 ίππους. Κατόπιν υπερτροφοδότησης, ο στόχος είναι τα 600 άλογα! Σε ένα πισωκίνητο, με το μοτέρ στο κέντρο και βάρος κάτω από 1.300 κιλά. Περιμένουμε εναγωνίως!

Get it on Google Play Download on the App Store