Το Mazda MX-5 αποκτά κομπρέσορα και έως 250 άλογα

Η βρετανική βελτιωτική φίρμα BBR, που ειδικεύεται στην αναβάθμιση του Mazda MX-5, μόλις αποκάλυψε δύο νέα πακέτα αύξησης της ισχύος με τη χρήση κομπρέσορα, που ανεβάζουν την απόδοση του ιαπωνικού roadster μέχρι τα 250 άλογα.

Αμφότερα τα πακέτα χρησιμοποιούν για βάση τον 2.0λιτρο SkyaActiv κινητήρα των 180 ίππων, με το πρώτο στάδιο να αυξάνει την ισχύ στα 225 άλογα και τα 271 Nm, ενώ το δεύτερο φτάνει στους 250 ίππους και τα 290 Nm. Ένας κομπρέσορας Rotrex, μαζί με τα απαραίτητα «συνοδευτικά» (φίλτρο αέρα K&N, βάσεις στήριξης για το κιτ, αναβαθμισμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και MAP από τη Bosch,νέο εγκέφαλο από την Starchip EcuTek και intercooler της Forge Motorsport), αναλαμβάνουν την τόνωση του δεξιού πεντάλ στο ND, μέσω του οποίου ο οδηγός απολαμβάνει δραστικά καλύτερες επιδόσεις.

Το 225άρι MX-5 της BBR κατεβάζει σχεδόν 2,0 δλ. τον εργοστασιακό χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα, στα 5,3 δλ. από τα 7,2 δλ.! Ακόμα ταχύτερο εκείνο με τους 250 ίππους, που οριακά δεν σπάει το φράγμα των 5,0 δλ. για την ίδια μέτρηση (5,1 δλ.)! Όλα αυτά σε ένα οπτικό σύνολο που θέλει προσπάθεια για να απειλήσει, καθώς χαρακτηρίζεται μόνο από τα πλαϊνά αυτοκόλλητα και τις λευκές ζάντες. Αυτά, συν ο αυξημένος θόρυβος από την προαιρετική εξάτμιση, είναι τα μόνα που υποδεικνύουν πως αυτό το ND, μπορεί να κοντράρει Porsche Boxster στην ευθεία.

Get it on Google Play Download on the App Store