Το νέο VW Golf αγριεύει για τα καλά

Η 8η γενιά του VW Golf βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, ενώ έχουν παρουσιαστεί και τα GTI/GTD/GTE. Κάτι που σημαίνει πως οι βελτιώσεις θα έρθουν κατά κύματα.

Δείτε ακόμα: VW Golf R 450 ίππων στο κυνήγι του Audi RS 3 (+video)

Το πρώτο ήταν από την ABT και περιορίστηκε σε μεγαλύτερες ζάντες 20 ιντσών. Αυτό της JMS είναι το επόμενο στάδιο, καθώς περιλαμβάνει πλήρες πακέτο αναβάθμισης – τουλάχιστον στο αισθητικό κομμάτι. Βέβαια δεν είναι έτοιμο ακόμα, οπότε θα πρέπει να περιοριστούμε στις ψηφιακές απεικονίσεις της εταιρίας. Το αγριεμένο Golf διαθέτει coilover ανάρτηση της KW, που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 3 πόντους. Μαζί τους, το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα και οι πλαϊνές ποδιές, ενώ πίσω συναντάμε ευμεγέθη διαχύτη και αναλόγου μεγέθους απολήξεις της εξάτμισης εκατέρωθεν. Εντύπωση πάντως προκαλεί η έλλειψη αεροτομής.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις του βασικού VW Golf

Οι ζάντες δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν εργοστασιακές, οπότε μια τετράδα 19άρες Barracuda Tzunamee EVO θεωρούνται απαραίτητη προσθήκη. Το αισθητικό πακέτο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, περίοδος που λογικά θα έχουμε δει και τα πρώτα βελτιωτικά kits για αναβάθμιση της ισχύος. Να θυμίσουμε πως το νέο Golf ξεκινά από τον 1.0 TSI και τα 90 άλογα (δεν πωλείται στην Ελλάδα, εδώ βασική η έκδοση με τα 110) και φτάνει στον 2λιτρο TSI και τα 333 άλογα του R.

Get it on Google Play Download on the App Store