VW Golf R 450 ίππων στο κυνήγι του Audi RS 3 (+video)

H VW ήθελε τον κινητήρα του Audi RS 3 για το νέο Golf R, όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση. Τι με αυτό; Ο 2λιτρος TSI έχει τέτοια περιθώρια βελτίωσης, που το σημερινό μοντέλο μπορεί να πάρει στο κυνήγι τον premium αδελφό.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Manhart παρουσίασε το RS 450, το οποίο -όπως φανερώνει το όνομα- είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του Golf MK7 R στα 450 άλογα. Εμφανισιακά οι διαφορές είναι ολοφάνερες, με το splitter του εμπρός προφυλακτήρα από τη Rieger Tuning, τις 19άρες ζάντες Concave One με τις 6 διπλές ακτίνες, τα αυτοκόλλητα και τα σήματα «RS 450» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και τις εμπρός πόρτες.

Δείτε ακόμα: VW Golf R «ανάβει αλάρμ» στην Toyota Supra (+video)

Κάτω από το καπό, ο 2λιτρoς τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος αποδίδει πλέον 450 άλογα (από 310) και 500 Nm ροπής (από 400), φέρνοντας το κορυφαίο Golf στην κορυφή της κατηγορίας, πάνω από τα Audi RS 3 και Mercedes-AMG A 45 S (400 και 421 άλογα αντίστοιχα). Η αύξηση της ισχύος είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερου τούρμπο, επαναπρογραμματισμού της ECU και τοποθέτηση νέας πολλαπλής εισαγωγής, κατασκευασμένης από ανθρακονήματα μάλιστα. Η Manhart προσφέρει επίσης νέα εξάτμιση, με την επιλογή ή όχι καταλύτη. Τα ελατήρια χαμηλώματος της H&R φροντίζουν τόσο για την εμφάνιση, όσο και το κοντρολάρισμα του γερμανικού «όπλου».

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το VW Golf R να σταθεί δίπλα στο Mitsubishi Evo 9; (+video)

Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,8 δλ. (από 4,6) και η τελική ανέρχεται στα 285 χλμ.ώρα, κάτι που προφανώς σημαίνει πως δεν υφίσταται πλέον ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα. Δείτε το γερμανικό «όπλο» εν δράσει

 

Get it on Google Play Download on the App Store