Το πιο γρήγορο Suzuki Jimny Turbo 200 PS (+video)

Το νέο Suzuki Jimny παρουσιάζεται πλήρως βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ παράλληλα διατήρησε τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του σύγχρονο μικρό 4×4 και όχι SUV.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται το 5θυρο Suzuki Jimny

Γρήγορα έγινε δημοφιλές και η παραγωγή της Suzuki δεν προλάβαινε την ζήτηση. Μέχρι σήμερα, από το 1970 που λανσαρίστηκε έχει πουλήσει στις 4 γενιές του πάνω από 2,85 εκατομμύρια οχήματα και είναι διαθέσιμο σε 194 χώρες. Το υπάρχον μοντέλο το οποίο βρίσκεται στις αγορές εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το έχουμε δει κατά καιρούς από διάφορους βελτιωτές να του κάνουν προσθήκες στο αμάξωμα, έτσι ώστε να μοιάζει σαν μια μικρή Mercedes G-Class. Όμως κάτω από το καπό του παρέμενε ο εργοστασιακός κινητήρας των 1.5 λτ. με τους 102 ίππους, χωρίς κανένα «πείραγμα».

Δείτε ακόμα: Το αγροτικό Suzuki Jimny είναι γεγονός

Ο κος Carlos Gono, ιδρυτής της εταιρείας AutoPlus Sportzentrium στις Φιλιππίνες κάνει τη μεγάλη αλλαγή και διαθέτει το ταχύτερο νέο Suzuki Jimny στον κόσμο! Στον ατμοσφαιρικό κινητήρα προστέθηκε turbo, νέα μπεκ και έγινε επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί σχεδόν η απόδοσή του, στους 200 ίππους.

Επιπλέον, το turbo Jimny διαθέτει εξάτμιση με απολήξεις στο πλάι τύπου «Viper», νέα φρένα, 18 ιντσών ζάντες και μπροστινά καθίσματα της Recaro. Επίσης, αφαιρέθηκε η ρεζέρβα για να μειωθεί το συνολικό βάρος.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Δείτε και ακούστε το μοναδικό αυτό Jimny στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store