Nissan GT-R 700 ίππων πυρπολεί την autobahn (+video)

Το Nissan GT-R είναι ένα σπορ εξαιρετικό coupe αυτοκίνητο, από όλες τις απόψεις. Ένα πολύ γρήγορο μοντέλο με αξιοζήλευτες επιδόσεις, το οποίο στην κυριολεξία κοιτά στα… μάτια, πολύ πιο δαπανηρές και εξωτικές κατασκευές. Και όλα αυτά χάρη στον 6κύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 εργοστασιακούς ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 637 Nm ροπής στις 3.600-5.800 σ.α.λ.

Χρησιμοποιεί τετρακίνηση και η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 2,7 δευτερολέπτων. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα. Τι γίνεται στην περίπτωση όμως, που ένα τόσο αξιόλογο αυτοκίνητο βελτιώνεται; Το GT-R της Armytrix δίνει την απάντηση.

Ο «Godzilla» προσφέρεται για αναβαθμίσεις κάθε είδους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν οργιάσει με τον 3.8 V6 twinturbo. Το εν λόγω GT-R δεν διαθέτει πολλές μετατροπές, όντας 1ου σταδίου. Ένας νέος εγκέφαλος και η εξάτμιση της Armytrix φροντίζουν για την αύξηση της ισχύος στα 700 άλογα, προσφέροντας ενδιάμεσες επιταχύνσεις που, πραγματικά, ανταποκρίνονται επάξια στο χαρακτηρισμό «συγκλονιστικές». Κλασικό πεδίο βολής η autobahn, όπου το πορτοκαλί Nissan μπορεί να αφήσει αχαλίνωτα την ισχύ του, μοιράζοντας φλόγες και εντυπωσιακά καρέ δεξιά-αριστερά.

Get it on Google Play Download on the App Store