Το υβριδικό Toyota RAV4 που θα ζήλευε κι η Supra

Πολύ δύσκολα μπαίνουν στην ίδια πρόταση το RAV4 με την Supra, πέρα από αναφορές πως αμφότερα κατασκευάζονται από την Toyota. Η Modellista φέρνει το SUV πιο κοντά στο sportscar, μέσω του βελτιωτικού πακέτου Aero Parts Set.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκε αγωνιστική Toyota Supra μετά από 20 χρόνια!

Ως συνήθως, οι αισθητικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν προσθήκες στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, ενώ πίσω συναντάμε διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Με το Cool Shine Pack προστίθενται χρωμιωμένες λεπτομέρειες στη μάσκα και το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων, ενώ υπάρχουν και LED ημέρας χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, στο ύψος του splitter. Το οπτικό σύνολο ολοκληρώνεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Μηχανικά δεν υπάρχουν μετατροπές, αλλά το RAV4 Plug-in Hybrid είναι από τα ελάχιστα mainstream SUV που μπορείς να πεις πως δεν τις χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Toyota RAV4 των 306 ίππων;

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Modellista υποστηρίζεται από τις εργοστασιακές επιδόσεις του Plug-in, το οποίο σε πολλές αγορές -όπως η ευρωπαϊκή- είναι το δεύτερο ισχυρότερο μοντέλο της Toyota μετά την Supra! Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας Dynamic Force των 2.5 λίτρων συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες: έναν 182 ίππων μπροστά και έναν 54 ίππων στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 306 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στο βάρους 1.910 κιλών αμάξωμα, της τάξης των 6,2 δλ. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα και αυτές οι επιδόσεις, συνοδεύονται από μια μέση τιμή κατανάλωσης που δεν φτάνει ούτε τα 1,5 λίτρα/100 χλμ. (1,3)!

Get it on Google Play Download on the App Store