Τριπλή μετάλλαξη Suzuki Jimny σε Mercedes G-Class

Το Suzuki Jimny λατρεύει να «ντύνεται» Mercedes G-Class. Οι βελτιωτές το γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, προσφέροντας αρκετά bodykits που φέρνουν το ιαπωνικό «κατσίκι» στα εμφανισιακά μέτρα του γερμανικού «θωρηκτού». Οι Ιάπωνες διατηρούν τη μερίδα του λέοντος, με τη Damd να παρουσιάζει στο Σαλόνι του Τόκιο 3 διαφορετικά Jimny που παραπέμπουν σε ισάριθμες εκδοχές της G-Class.

Από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε τα Jimny Traditional, Aventura και Advance. To κίτρινο, όπως λέει και το όνομά του, τιμά την παράδοση της G-Class αντλώντας έμπνευση από το αρχέγονο G-Wagen. Το χρώμα, οι ζάντες, οι καθρέπτες, τα άβαφα κομμάτια σε μάσκα/προφυλακτήρες/φτερά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα πίσω, παραπέμπουν στην W460 του 1979. Η σχάρα οροφής και η σκάλα στην πίσω πόρτα δίνει έξτρα πόντους περιπέτειας στο παραδοσιακό Jimny.

Το Aventura «φουσκώνει», ντύνεται στα χακί, βάζει χρώμιο στη μάσκα και αποκτά μαύρες ζάντες αλουμινίου στην προσπάθειά του να θυμίσει AMG G63. Το δίδυμο σχάρας οροφής-σκάλας είναι και εδώ παρόν, μαζί με κάλυμμα για τη ρεζέρβα και έξτρα φώτα LED πάνω για έμφαση στη σχεδίαση, αλλά και καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες εκτός δρόμου.

Το Advance τέλος αποτελεί τη μέση λύση, μεταξύ Traditional και Aventura. Εδώ ιδέες δίνει η σημερινή G-Class, μετά και την περσινή της ανανέωση. Σχάρα οροφής και σκάλα δεν υπάρχει, ούτε χρώμιο στη μάσκα. Πιο «προσγειωμένο» look, με τις ζάντες να βάφονται είτε ασημί είτε μαύρες και το πορτοκαλί χρώμα να πηγάζει από την παλέτα της W463.

Τιμή δεν ανακοινώνεται για κανένα από τα πακέτα, αλλά συνήθως κάτω από 6.000-7.000 ευρώ δεν κοστίζουν τέτοιες μετατροπές.

Get it on Google Play Download on the App Store