Τυφώνας κατηγορίας 5 BMW M5 900 ίππων

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η BMW M5 είναι περισσότερη δύναμη, ειδικά στην κορυφαία της εκδοχή CS. Οι βελτιωτές, όμως, κάπως πρέπει να ζήσουν. Και η G-Power εξειδικεύεται σε αυτόν ακριβώς τον τομέα: να παίρνει ήδη πανίσχυρες κατασκευές και να τις μετατρέπει σε φαινόμενα της φύσης.

Οι Γερμανοί πήραν την ισχυρότερη «Μπέμπα» παραγωγής στα χρονικά και της έδωσαν σχεδόν 300 άλογα επιπλέον, με την αύξηση στα νιουτόμετρα της ροπής να στρογγυλεύει στο +300! H G5M CS Hurricane RR διαθέτει μεγαλύτερα τούρμπο και intercooler στον 4.4 V8 twinturbo της, συνοδευόμενα από αναβαθμισμένο τρίπτυχο εξάτμισης – εισαγωγής – εγκεφάλου, νέα έμβολα και το πρόγραμμα GP-900 στον εγκέφαλο, για ένα τελικό αποτέλεσμα της τάξης των 900 ίππων και 1.050 Nm (636 ίπποι και 750 Nm η εργοστασιακή M5 CS). Η G-Power ανακοινώνει μόνο αύξηση τελικής στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οποία πλέον περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 333 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα από το εργοστάσιο). Εξυπακούεται, πάντως, πως ο «Τυφώνας» θα επιταχύνει ταχύτερα από τα 2,9 δλ. της M5 CS για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Εμφανισιακά, η Hurricane διαχωρίζει τη θέση της μέσω της παρουσίας ανθρακονημάτων σε καπό – αεροτομή – καλύμματα καθρεπτών – διαχύτη, ενώ ιδιαίτερη χροιά προσδίδουν οι μπρονζέ ζάντες των 21 ιντσών. Για όσους δεν θέλουν τόσα άλογα ώστε να γλυκοκοιτάζουν Bugatti Veyron, η G-Power προσφέρει τα πακέτα GP-700, GP-740, GP-780 και GP-820, που ανεβάζουν την απόδοση του 4.4 V8 twinturbo στα επίπεδα ισχύος που υποδηλώνει η ονομασία του κάθε ενός. Πολλοί, βέβαια, μπορεί να περιοριστούν σε κάποιο από τα ανωτέρω και λόγω οικονομικών, καθώς η μετατροπή της M5 CS σε Hurricane RR κοστίζει 119.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store