Βελτιωτική αφαίρεση του κόφτη της Volvo

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Volvo θα περιορίσει ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα όλα τα νέα της μοντέλα, όλοι ξέραμε πως οι βελτιωτές θα στήσουν χορό με κιτ αφαίρεσής του. Συμβαίνει δεκαετίες τώρα με τον κόφτη των 250 χλμ./ώρα στα γερμανικά αυτοκίνητα, ζήτημα χρόνου ήταν η μόδα να κατέβει 70 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo αποκαλύπτει αλήθειες για την ηλεκτροκίνηση

Η πρώτη πρόταση έρχεται -οποία έκπληξις – από τη Γερμανία και, συγκεκριμένα, την Heico Sportiv. Ο Γερμανός βελτιωτής ασχολείται χρόνια με ηλεκτρονικές διεργασίες σε αυτοκίνητα επιδόσεων (αφαίρεση κόφτη, παρακάμψεις ESP και σχετικά), με τον ψηφιακό δεσμώτη της Volvo να είναι το τελευταίο ζήτημα προς επίλυση. Το λογισμικό που ανέπτυξε διατίθεται σε δυο εκδόσεις. Στην πιο ήπια, μεταθέτει τον περιορισμό στα 210 χλμ./ώρα. Στη δεύτερη ανεβάζει το όριο στο -άτυπα συμφωνηθέν- ανώτατο της χώρας, των 250 χλμ./ώρα. Ουσιαστικά, επιτρέπει στα ισχυρότερα μοντέλα της σουηδικής φίρμας -όπως τα S60 και V60 T8 Polestar, των 405 ίππων και 670 Nm- να επιστρέψουν στην ανώτατη τελική τους, προ του κόφτη των 180 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Τελικές με Volvo C70 T5 και παραλίγο «μπαμ» (+video)

Οι τιμές κυμαίνονται από τις 1.112 έως 1.543 ευρώ, αναλόγως έκδοσης λογισμικού και κινητήρα, με το κιτ να είναι διαθέσιμο από τον επόμενο μήνα. Η Heico Sportiv δεν αναφέρει αν στο μέλλον θα προσφέρει και λογισμικό ολικής αφαίρεσης του κόφτη, αλλά ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ πιθανό.

Get it on Google Play Download on the App Store