Τελικές με Volvo C70 T5 και παραλίγο «μπαμ» (+video)

Οι τελικές ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο εννοείται πως είναι νόμιμες αποκλειστικά στις autobahn, στα σημεία χωρίς όρια ταχύτητας. Ακόμα κι εκεί, όμως, η κακιά στιγμή είναι ένα προσπέρασμα μακριά, όπως παραλίγο να διαπιστώσει ο οδηγός ενός Volvo C70 T5.

Το σουηδικό κουπέ ήταν από τα πιο όμορφα σχήματα στα τέλη των 90’s, με συμμετοχή και στον κινηματογράφο ως το αυτοκίνητο του «Αγίου», με τον Βαλ Κίλμερ. Και μπορεί να πρόκειται για grand tourer, ωστόσο ο 5κύλινδρος τούρμπο των 2.3 λίτρων το μετατρέπει σε υπερταχεία. Με 240 ίππους στις 5.400 σ.α.λ. και 330 Nm στις 2.400 σ.α.λ. στους εμπρός τροχούς, το C70 θέλει 6,9 δλ. για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση και δεν σταματά πριν τα 250 χλμ./ώρα. Στην προκειμένη, πήγε ακόμα παραπάνω αλλά λίγο έλειψε να του βγει «ξινό».

Δείτε ακόμα: Τελικές με Ferrari F40 (+video)

Ο οδηγός, παρά το ότι στο κοντέρ έχει σχεδόν 260 χλμ./ώρα, κινείται στη μεσαία λωρίδα αφήνοντας την αριστερή ελεύθερη. Κι αυτό διότι στις autobahn, ακόμα κι αν κινείσαι με 260 μπορεί πάντα να βρεθεί κάποιος που θα πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα! Κάποια στιγμή (στο 4.31 του video) συναντά κίνηση και ανοίγεται για να προσπεράσει. Το ίδιο, όμως, κάνει και ένα Golf μπροστά, ο οδηγός του οποίου είτε δεν κοίταξε τον καθρέπτη, είτε -πιθανότερα- υπολόγισε λάθος τον ρυθμό που ερχόταν το Volvo. Ο χειριστής του C70 αντέδρασε ψύχραιμα, φρενάροντας και επανερχόμενος δεξιά, αλλά και πάλι είδε το VW μπροστά του, καθώς ο οδηγός του έκανε πανικόβλητος άκρη για να περάσει το σουηδικό «τρένο», αλλά μέχρι να το κάνει αυτό είχε ήδη επανέλθει στην λωρίδα!

Διαβάστε επίσης: Επικό σώσιμο Lancer Evo από το θάνατο (+video)

Τελικά, το T5 χρειάστηκε να πάει τέρμα δεξιά για να μην γίνει θέμα στις ειδήσεις, ενδεχομένως και λίγο εκτός δρόμου καθώς εκεί υπάρχει μοντάζ στα πλάνα. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=280&v=xCtR-G2rJfg&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store