Βολίδα πολυτελείας η BMW 740d xDrive της Manhart

Μπορεί οι diesel κινητήρες να τείνουν να μπουν στο χρονοντούλαπο της αυτοκινητιστικής ιστορίας, όμως σε ορισμένες χώρες και για ορισμένα μοντέλα, οι πετρελαιοκινητήρες είναι must.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως πιστεύει κι η Manhart κι αποφάσισε να βελτιώσει την εντυπωσιακή κι άκρως πολυτελή BMW 740d xDrive, δίνοντας της το όνομα Manhart MH7 400d. Μια λιμουζίνα μεγάλων αποστάσεων, στην οποία πέρα από επιπλέον δύναμη, ο βελτιωτικός οίκος της προσέφερε και μια νέα δυναμική εμφάνιση. Ξεκινώντας με την εξωτερική σχεδίαση, οι μηχανικοί της Manhart αρχικά τοποθέτησαν τις νέες ζάντες 22 ιντσών με τον κωδικό Venturi που ντύνονται με ελαστικά διαστάσεων 265/30 και 295/25 μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Στη συνέχεια το αμάξωμα βάφτηκε σε ένα γυαλιστερό μαύρο χρώμα, με μια χρυσή διακοσμητική γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα. Στο εσωτερικό δεν είχαμε αλλαγές, παρά μόνο την αφαίρεση του λογοτύπου της BMW από το τιμόνι και την τοποθέτηση εκείνου της Manhart.

Τα μεγάλα νέα είναι όμως κάτω από το καπό της πολυτελούς 7άρας! Οι μηχανικοί της Manhart φρόντισαν να επαναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλο του 3λίτρου diesel κινητήρα και στη συνέχεια να τοποθετήσουν μια μεγαλύτερη τουρμπίνα. Αυτές οι αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα η ισχύς να φτάσει τους 405 ίππους (από τους 320 του εργοστασιακού κινητήρα) και η ροπή το θηριώδες νούμερο των 790 Nm. Αλλαγές επιτελέστηκαν και στο αυτόματο κιβώτιο για να μπορέσει να διαχειριστεί την αυξημένη ροπή. Στο συγκεκριμένο μοντέλο η Manhart δεν τοποθέτησε ένα διαφορετικό kit εξαγωγής κι άφησε το εργοστασιακό. Βέβαια όσοι το επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν το kit που προτείνει η Manhart, αλλά και το ισχυρότερο σύστημα πέδησης.

Get it on Google Play Download on the App Store