Ζωώδες Toyota RAV4 είναι το Raptor της Ιαπωνίας

Τα Raptor είναι ειδικότητα της Ford, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Ranger, F-150, εδώ και λίγες μέρες Bronco, οσονούπω F-150 Raptor R και -αν όλα πάνε κατ’ ευχή- Ranger Raptor R με V8 κινητήρα στο εγγύς μέλλον! Οι «Ράπτορες» χαίρουν τέτοιας δημοτικότητας, ώστε μέχρι το Toyota RAV4 ζήλεψε τη χάρη τους και αποφάσισε να τους μοιάσει.

Για την ακρίβεια, Raptor ονομάζεται ακόμα και η εταιρία που το ετοίμασε. Η Raptor Japan δραστηριοποιείται στο χώρο της φανοποιείας και δημιούργησε το RAV4 των φωτογραφιών, για τις ανάγκες προώθησης της νέας της βαφής, με βάση την ουρεθάνη. Το εν λόγω χρώμα έχει εξελιχθεί με γνώμονα την αντοχή στις κακουχίες τις εκτός δρόμου οδήγησης, προστατεύοντας το αμάξωμα από γρατζουνιές και μικροχτυπήματα που μπορεί να προκληθούν ελέω κλαδιών, πετρών κλπ. Κάθε σπιθαμή του Toyota είναι καλυμμένη από την γκρι ματ βαφή ουρεθάνης, περιλαμβανομένων των πλαστικών προστατευτικών, του spoiler οροφής και των καλυμμάτων στους καθρέπτες.

Τα αυτοκόλλητα στις πόρτες με το όνομα της εταιρίας από τη μια μεριά και τις νυχιές του ράπτορα από την άλλη «βγάζουν μάτι», με την εμφάνιση του RAV4 να ενισχύεται από τις 17άρες ζάντες της KMC και τα χωμάτινα ελαστικά Monsta Mud Warrior, το bull bar στο εμπρός μέρος, τον νέο πίσω προφυλακτήρα και το κιτ ανύψωσης στην ανάρτηση, που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 51 χλστ. Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές, έχοντας τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο να αποδίδει 175 ίππους και 203 Nm ροπής, συνεργαζόμενος με κιβώτιο CVT.

To συγκεκριμένο RAV4 Raptor δεν πωλείται, ωστόσο όποιος έχει το μεσαίο SUV της Toyota ή γενικά SUV μπορεί να το κάνει όπως στις φωτογραφίες. Μένει μόνο να δούμε αν θα κινηθεί νομικά η Ford κατά των Ιαπώνων, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store