Αγωνιστική BMW M6 GTLM είναι ένα έργο τέχνης!

Το 19ο όχημα της BMW Art Car Collection το οποίο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό μετρ της conceptual art John Baldessari γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του σε αποκλειστικό γκαλά στο Βοτανικό Κήπο του Miami Beach.


Η BMW M6 GTLM του John Baldessari είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα αποδείξει τις ικανότητές του στην πίστα Rolex 24 στη DAYTONA, 28 και 29 Ιανουαρίου, 2017. Οι αγωνιστικές συμμετοχές θα συνεχιστούν έως το 2017. Οι Bill Auberlen (US), Alexander Sims (GB), Augusto Farfus (BR) and και Spengler (CA) θα οδηγούν εκ περιτροπής το BMW Art Car.

Η μήκους 4.944 χλστ., πλάτους 2.046 χλστ. και με μεταξόνιο 2.910 χλστ. αγωνιστική BMW M6 GTLM ζυγίζει κάτω από 1.250 κιλά ((χωρίς οδηγό, ανάλογα με τους κανονισμούς). Την κίνησή της αναλαμβάνει ένα V8 μηχανικό σύνολο 4.4 λτ. ισχύος έως 585 ίππων, ενώ το αμάξωμα βασίζεται σε αυτοφερόμενο ατσάλινο πλαίσιο.

Δείτε ακόμα: Εκρηκτική BMW M6 Coupe με απόδοση έως 800 ίππων!

Για το 19ο BMW Art Car, ο John Baldessari – ένας θρύλος ολόκληρης της καλλιτεχνικής σκηνής του LA – χρησιμοποίησε τα καλλιτεχνικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ένθερμος μινιμαλιστής, δούλεψε με κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο και με τις μονόχρωμες κουκίδες του άφησε το χρωματικό του αποτύπωμα και στη M6 GTLM. Το ειρωνικό παιχνίδι του Baldessari στην πολυδιάστατη φύση του αγωνιστικού αυτοκινήτου / αντικειμένου τέχνης είναι εμφανές στην γραφική αναπαράσταση στο πλάι. Και με το “FAST” ως κεντρικό τυπογραφικό στοιχείο ο καλλιτέχνης μεταφέρει τολμηρά τη δύναμη του BMW Art Car προς τα έξω κάνοντάς την αντιληπτή για τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και τους φίλους της αγωνιστικής πίστας.

Get it on Google Play Download on the App Store