Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW X3 (+video)

Η τρίτη γενιά της BMW X3 είναι γεγονός. Το γερμανικό μοντέλο επιστρέφει πιο ώριμο ποτέ, πιστό στην σχεδιαστική του ταυτότητα αλλά σε μια πιο εξελιγμένη μορφή της, μεγαλύτερο από ποτέ, με νέες εκδόσεις και γεμάτο τεχνολογία, προκειμένου να θέσει τα δεδομένα στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα, η νέα BMW X3 βασίζεται επάνω στην πλατφόρμα CLAR η οποία της χαρίζει αυξημένες διαστάσεις και κυρίως μεγαλύτερο μεταξόνιο, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει μεγαλύτερη καμπίνα.

Η νέα BMW X3 λοιπόν έχει μήκος 4.722 χλστ. (4.669 χλστ. η τωρινή), πλάτος 1.890 χλστ. (1.882 χλστ. η τωρινή) και ύψος 1.676 χλστ. (1.679 χλστ. η τωρινή. Όσον αφορά στο μεταξόνιό της, αυτό αυξήθηκε κατά 5,5 εκ., φτάνοντας πλέον στα 2.865 χλστ.

Σχεδιαστικά οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο το οποίο μένει πιστό στην αρχιτεκτονική των προηγούμενων γενιών του, σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή τους φυσικά. Το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος αλλά και τα full-LED φωτιστικά σώματα της χαρίζουν πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής του είναι στο 0,29 Cd.

Οι Γερμανοί μηχανικοί διατείνονται πως έχουν πετύχει κατανομή βάρους 50:50 σε εμπρός και πίσω άξονα, ενώ η προηγμένη τετρακίνηση xDriveκαι το ικανότερο πλαίσιο βελτιώνουν τα οδικά της χαρακτηριστικά εντός και εκτός δρόμου.

Το εσωτερικό είναι και αυτό αναβαθμισμένο ποιοτικά και εξοπλιστικά/τεχνολογικά. Εκεί συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, έγχρωμο head-up display που είναι 75% μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε στη προηγούμενη γενιά, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,2 ιντσών και κρυφό φωτισμό που αλλάζει χρώματα. Όπως είπαμε ο χώρος για τους επιβάτες είναι μεγαλύτερος από αυτόν του μοντέλου που αντικαθιστά, ενώ το πορτμπαγκάζ από 550 λίτρα φτάνει στα 1.610 με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος.

Συνολικά τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις θα συνοδεύουν τη νέα X3. Αυτές είναι οι xLine, Luxury Line και M Sport, ενώ ο εξοπλισμός τους μεταξύ άλλων θα διαθέτει και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας (Active Cruise Control, Driving Assistant Plus, Steering lane control assistant, Lane Change Assistant και Lane keeping assistant με side collision protection).

Με το λανσάρισμά της η νέα BMW X3 θα διατίθεται με δύο μοτέρ πετρελαίου και τρία βενζίνης. Στη βάση της γκάμας υπάρχει η X3 xDrive20d με τον 2.0 λτ. κινητήρα πετρελαίου των 190 ίππων και των 400 Nm ροπής. Η X3 xDrive30d εξοπλίζεται με τον 3.0 λτ. κινητήρα των 265 ίππων και των 620 Nm ροπής.

Η βασική έκδοση βενζίνης είναι η BMW X3 20i των 184 ίππων και των 290 Nm ροπής, η οποία σε κάποιες αγορές θα προσφέρεται και σε πισωκίνητη έκδοση. Έπεται η X3 xDrive30i ξανά με 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος όμως αποδίδει 252 ίππους και 350 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic της BMW.

Στην κορυφή της γκάμας της νέας X3 συναντάμε την X3 M40i, η οποία κάτω από το καπό της έχει τον εξακύλινδρος σε σειρά 3.0 λτ. κινητήρας βενζίνης M Performance TwinPower Turbo που αποδίδει 360 ίππους και 500 Nm ροπής, χαρίζοντάς της 0-100 χλμ./ώρα σε από 4,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη:

Γιατί το νέο Honda Civic Type R έχει τρεις εξατμίσεις;

Της έκαναν δώρο BMW και την πάρκαρε σε… φρέσκο τσιμέντο

Από τον παλιό στην Κορίνθου – Πατρών και χωρίς διόδια

Get it on Google Play Download on the App Store