BMW Concept Active Tourer Outdoor

Στην έκθεση του Παρισιού το 2012, η BMW είχε παρουσιάσει το μικρομεσαίο πολυχρηστικό Concept Active Tourer, το οποίο τώρα το «εμπλουτίζει» με την crossover έκδοση αυτού, προσθέτοντας στην ονομασία του την λέξη «Outdoor». Το πρωτότυπο Active Tourer Outdoor της BMW είναι ένα κόμπακτ επίσης μικρομεσαίο αυτοκίνητο, που προβάλλει στα βασικά του χαρακτηριστικά την πρακτικότητα και την άνεση στο εσωτερικό του με έντονες δόσεις πολυτέλειας. Παράλληλα, είναι υβριδικό και ενσωματώνει υψηλής τεχνολογίας συστήματα.

Το Active Tourer Outdoor είναι ελκυστικό, σύγχρονο αισθητικά και διακρίνεται για την δυναμική του αμαξώματός του. Με μήκος 4.350 χλστ., πλάτος 1.833 χλστ. και ύψος 1.576 χλστ. είναι μεγαλύτερο από την BMW Σειρά 1 σε όλες τις διαστάσεις, ωστόσο έχει κατά 20 χλστ. πιο κοντό μεταξόνιο (2.670 χλστ. έναντι 2.690 χλστ. της Σειράς 1). 

Για την κίνησή του φροντίζει αρχικά ένας TwinPower Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1.5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. H συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 190 ίππους και η κατανάλωση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, στα μόλις 2,5 λτ./100 χλμ. και με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 60 γρ./χλμ. Με την χρήση μάλιστα του ηλεκτροκινητήρα αποκλειστικά, το προσθιοκίνητο Active Tourer μπορεί να διανύσει απόσταση 20 με 30 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις παράλληλα είναι καλές, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί λιγότερο από 8 δλ. και την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 200 χλμ./ώρα.

Το hi-tech εσωτερικό του αυτοκινήτου προσφέρει πρακτικότητα και υψηλή πολυτέλεια, ενώ είναι και ευρύχωρο παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του. Προκειμένου μάλιστα να τονισθεί ο Activity χαρακτήρας του μοντέλου, ενσωματώνει και ένα ιδιαίτερα πρακτικό σύστημα μεταφοράς δυο ποδηλάτων στο εσωτερικό του. Από κει και ύστερα όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα της εταιρείας δίνουν ενσωματώνονται και σε αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο. 

Get it on Google Play Download on the App Store