Citroen Cactus Concept: Πρωτοποριακό crossover

Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του Citroen Cactus Concept και μετά από το teaser video, διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το αμάξωμα και το εσωτερικό του. Θυμίζοντας εν μέρει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Citroen Picasso (π.χ. στα στενόμακρα φωτιστικά σώματα, χαρακτηρίζεται από το έντονα καμπύλο σχήμα του. Τον crossover χαρακτήρα του τονίζουν τα πλαστικά προστατευτικά σε προφυλακτήρα και φτερά, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Citroen Cactus Concept αποτελούν η οροφή που θυμίζει σαν μια πλατιά σανίδα σερφ και η πίσω κολόνα, η οποία μοιάζει με καρίνα. Παράλληλα, οι προφυλακτήρες και το πλαϊνό τμήμα των θυρών εφοδιάζονται με το σύστημα Air Bump για τη προστασία από μικροχτυπήματα (βλ. σχετικό video).

Ενδιαφέρουσα εικόνα διαθέτει και το εσωτερικό του Citroen Cactus με τη λιτή αλλά νεανική σχεδίαση, τον όμορφο διάκοσμο, τα λίγα χειριστήρια τη μικρή οθόνη που αποτελεί τον πίνακα οργάνων και τη μεγαλύτερη στην κεντρική κονσόλα. Σε αυτή μάλιστα αναγράφονται «Zero Emission» και «Air Mode» μαρτυρώντας πιθανώς την ύπαρξης της υβριδικής τεχνολογίας Hybrid Air, η οποία συνδυάζει ένα θερμικό μοτέρ βενζίνης με υδραυλικό μοτέρ πεπιεσμένου αέρα, αντί για ηλεκτρικό μοτέρ όπως γνωρίζουμε από τους υβριδικούς κινητήρες.

Σύντομα αναμένεται και η επίσημη παρουσίαση του Cactus Concept από την Citroen μαζί με όλα τα απαραίτητα και ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία.

Get it on Google Play Download on the App Store