Dacia Duster με 1.2 λτ. κινητήρα TCe 125 ίππων

Το ντεμπούτο του θα κάνει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης το ανανεωμένο Dacia Duster. Το facelift είναι περιορισμένης έκτασης με εξαίρεση το εντελώς νέο εμπρόσθιο μέρος το οποίο διαθέτει νέα γρίλια και φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας, καθώς και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Νέας σχεδίασης είναι και οι μπάρες οροφής όπως και οι ζάντες αλουμινίου, ενώ στο πίσω μέρος του ανανεωμένου Duster έχουν προστεθεί κάποιες λεπτομέρειες χρωμίου που αναδεικνύουν την εικόνα του, παραμένοντας ωστόσο σχεδιαστικά γνώριμο αφού η Dacia επέλεξε να διατηρήσει τα φωτιστικά σώματα του προ facelift μοντέλου για να μην υπάρχει σύγχυση με το αδελφό -πλέον- Nissan Terrano.

Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό του το οποίο εκτός από πιο σύγχρονη και καλαίσθητη εικόνα αναμένεται να παρουσιάζει και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Τα νέα στοιχεία που συναντάμε εκεί αφορούν στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα, τα πολλά χειριστήρια, τον πίνακα οργάνων, το τιμόνι και τις επενδύσεις των θυρών και των καθισμάτων. Μάλιστα έχει προστεθεί και το νέο σύστημα πολυμέσων R-Link της Renault ενισχύοντας την εκσυγχρονισμένη εικόνα του αυτοκινήτου.

To Dacia Duster θα εφοδιάζεται όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά από τον Μάιο και με τον νέο 1.2 λίτρων TCe κινητήρα βενζίνης ο οποίος αποδίδει 125 ίππους και καταναλώνει 6 λίτρα/100 χλμ. καυσίμου ενώ συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βασικός 1.6 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας των 105 ίππων θα εφοδιάζει τόσο την δικίνητη όσο και την τετρακίνητη έκδοση ενώ όσον αφορά στους κινητήρες πετρελαίου εκεί θα βρίσκεται ο 1.5 dCi κινητήρας της εταιρείας που θα αποδίδει 90 ή 110 ίππους ανάλογα με την έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store