Το Saab 9-3 αλλάζει ξανά χέρια και περνάει στην Τουρκία!

Το πολύπαθο σίριαλ της Saab από τότε που η GM αποφάσισε να την πουλήσει πριν από πέντε χρόνια δεν έχει τελειωμό, αφού μετά από μεγάλα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην χρεοκοπία, έχει αλλάξει πολλά χέρια. Τελευταίος κάτοχός της ήταν η Κινέζικη NEVS, η οποία σκόπευε να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ως βάση το 9-3. Όμως και αυτή η προσπάθεια διάσωσης της ιστορικής μάρκας έπεσε για ακόμα μία φορά στο κενό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Saab είναι… πολύ σκληρή για να πεθάνει και αυτή την φορά τα δικαιώματα του 9-3 φεύγουν από την Κίνα και μεταβιβάζονται στην Τουρκία. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι οι Toyota, Hyundai, Ford, Mercedes, Fiat, Renault κ.λπ.

Ο υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Fikri Isik δήλωσε ότι η χώρα του έχει οριστικοποιήσει μια συμφωνία με τη NEVS. «Έχουμε αγοράσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του Saab 9-3, αλλά όχι το όνομά του», είπε και πρόσθεσε: «Η μάρκα θα είναι Τούρκικη, όχι Saab. Θα εξελίξουμε την τεχνολογία στην Τουρκία.» Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτοκίνητο θα μοιάζει αρκετά με το Saab 9-3, όμως το εμπρός τμήμα του θα είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από την Cadillac. Επίσης, η τιμή του θα είναι πολύ προσιτή.

Get it on Google Play Download on the App Store