Πως θα ήταν το κλασικό Citroen DS μετά από 61 χρόνια!

95

Το παλιό Citroen DS που λανσαρίστηκε το 1955 και σταμάτησε να παράγεται το 1975, ήταν στην εποχή του ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο πολυτελείας με μοναδικές τεχνολογίες. Μερικές από αυτές ήταν η υδροπνευματική ανάρτηση, τα δισκόφρενα και τα μπροστινά φώτα που «έστριβαν». Χαρακτηριστικός ήταν και ο σχεδιασμός του μοναδικού αυτού μοντέλου με το αεροδυναμικό και φουτουριστικό ντιζάιν, το οποίο ακόμα και μετά από έξι δεκαετίες προσελκύει τα βλέμματα.

Πως θα ήταν λοιπόν το Citroen DS σήμερα; Ο γάλλος σχεδιαστής Jean Louis Bui με την 25χρονη εμπειρία στον σχεδιασμό και μηχανική των αυτοκινήτων, παρουσιάζει την πρότασή του για την 60ή επέτειο του Citroen DS. Παράλληλα το πρωτότυπο αυτό σύγχρονο DS που απεικονίζεται μέσω των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων φωτογραφιών είναι εμπνευσμένο και από άλλα μοντέλα της Citroen, όπως το SM και το CX.

Για το αν θα δούμε ένα αντίστοιχο μοντέλο στην παραγωγή, δεν υπάρχουν πλάνα από την Citroen -προς το παρόν τουλάχιστον, ωστόσο λέγεται ότι ετοιμάζει ένα μεγάλο DS6 το οποίο όμως δεν θα προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης, αλλά για την Κίνα.