H Toyota δεν έχει πει την τελευταία της λέξη

Η Toyota είναι ηγετική εταιρεία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όχι μόνο όσον αφορά τις πωλήσεις αλλά και τις τεχνολογίες που παρουσιάζει όπως τα υβριδικά μοντέλα της αλλά και το Mirai με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Τι γίνεται όμως με τα ηλεκτρικά; 

Η Toyota είναι έτοιμη να λανσάρει τον ερχόμενο μήνα μία νέα start-up εταιρεία, η οποία θα έχει ως στόχο της την εξέλιξη και δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, στην εταιρεία αυτή, η οποία ακόμη δεν έχει ονομαστεί κάπως, θα δουλεύουν μόλις τέσσερα άτομα, με πρόσβαση όμως σε όλη την τεχνογνωσία και τους τομείς της Toyota.

Δείτε επίσης: Η γυναίκα με το Toyota GT86 των 1.800+ ίππων

Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με την ιαπωνική εφημερίδα το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota θα είναι έτοιμο το 2020  και θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Toyota αναφέρει πως «η νέα εταιρεία μας θα βασιστεί στην τεχνογνωσία μας προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων μας και να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα διαθέσιμα».

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Toyota κάνει στροφή όσον αφορά το μέλλον των μηδενικών ρύπων στην αυτοκίνηση καθώς έχει βασίσει πολλά στο υδρογόνο. Όμως φαίνεται πως οι υποδομές δεν την βοηθούν και έτσι ετοιμάζει ηλεκτρικά για μια πιο… άμεση εναλλακτική λύση μηδενικών ρύπων, για το κοντινό μέλλον τουλάχιστον. 

Get it on Google Play Download on the App Store