Video αφιέρωμα: Η ιστορία της BMW Σειρά 5 (Ε34)

Η BMW παρουσίασε νέο video αφιέρωμα για την BMW Σειρά 5 τρίτης γενιάς με την κωδική ονομασία E34. Σε αυτό θα μάθουμε αρκετά πράγματα από την ιστορία του μοντέλου αλλά και τι νέο έφερε στην οικογένεια της BMW.


Πρώτα από όλα η BMW Σειρά 5 Ε34 αποποιήθηκε το σχεδιαστικό παρελθόν της, καθώς ενστερνίστηκε αυτό της Σειράς 7 (Ε32). Βασικά χαρακτηριστικά του αμαξώματός της ήταν το μακρύ εμπρός μέρος, τα διπλά στρογγυλά φώτα εμπρός και τα πίσω φώτα σε σχήμα «L». Ο αεροδυναμικός της συντελεστής ήταν Cd: 0,30 και χαρακτηρίζεται πολύ καλός με τα δεδομένα της εποχής.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 120 πρωτότυπα και 500 οχήματα προπαραγωγής για τις δοκιμές εξέλιξης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7.000.000 χλμ. δοκιμών σε κάθε είδους κλίμα και σε ακραίες συνθήκες.

Δείτε επίσης: BMW Σειρά 2 βελτιωμένη από τον AC Schnitzer βάζει τα γυαλιά σε supercars (+video)

Εξολοκλήρου ανασχεδιασμένη ήταν η καμπίνα της BMW Σειρά 5 Ε34 σε σχέση με τον προκάτοχό της, ενώ ήταν ποιοτικότερη και πιο ευρύχωρη. Ο εξοπλισμός της ήταν πιο προηγμένος τεχνολογικά και για πρώτη φορά συναντούσαμε και σύστημα ελέγχου της ευστάθειας.

Το 1991 την είδαμε για πρώτη φορά με αμάξωμα station wagon, με ξεχωριστά ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ και για πρώτη φορά είδαμε και τετρακίνητη έκδοσή της.

Η παραγωγή της BMW Σειρά 5 Ε34 τερματίστηκε έπειτα από οκτώ χρόνια και 1.300.000 μονάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store