Το 11% των πρατηρίων καυσίμων κλέβει στην αντλία

Τα αποτελέσματα μυστικής ποσοτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2016 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι σε ποσοστό 10,83% τα πρατήρια που ελέγχθηκαν έκλεβαν άνω του αποδεκτού στην αντλία.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 120 πρατήρια στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας στα οποία πραγματοποιήθηκε η έρευνα, τα 13 εξ αυτών (ποσοστό 10,83%) παρέδωσαν λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην αντλία, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%. Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν μέσα στα ανεκτά όρια της Πολιτείας.

Διαβάστε ακόμα: Πληρώνουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης

Στην ανακοίνωσή του που συνοδεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας. Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση της Πολιτείας για να συνδράμει με κάθε τρόπο, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Get it on Google Play Download on the App Store