Πόσο bonus έδωσε η Mercedes στους υπαλλήλους της για την περσινή χρονιά-ρεκόρ;

Η Mercedes, συνεχίζοντας μια παραδοσιακή της πρακτική που κρατά από το 1997 μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει bonus έως και 5.400 ευρώ σε κάθε έναν από τους 130.000 υπαλλήλους της στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμα: Audi, BMW ή Mercedes; Ποια τερμάτισε πρώτη το 2016;

Το bonus αυτό έρχεται ως συνέπεια της περσινής χρονιάς όπου η Mercedes σημείωσε νέο ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων με 2.083.088 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ υπολογίζεται μέσω ενός ειδικού τρόπου που μοιράζει ουσιαστικά μέρος της κερδοφορίας στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Για το 2016, το bonus που αναλογεί στους εργαζομένους της γερμανικής φίρμας είναι έως και 5.400 ευρώ (ανάλογα με τη μισθολογική τους κλίμακα) και πάρα την περσινή χρονιά ρεκόρ δεν είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί, αφού το 2016 η Mercedes είχε δώσει υψηλότερο bonus έως και 5.650 ευρώ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα λειτουργικά κέρδη του 2016 ήταν λιγότερα από αυτά του 2015 (12,9 δις ευρώ έναντι 13,2 δις ευρώ).

Δείτε ακόμα: Μηχανικός τράκαρε Mercedes σε δοκιμαστική οδήγηση (+video)

Οι εργαζόμενοι της Mercedes θα λάβουν το bonus μαζί με τη μισθοδοσία του Απριλίου και παρότι όπως προείπαμε δεν είναι μεγαλύτερο από το περσινό (είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία), κρίνεται πολύ υψηλό με βάση τα δεδομένα της εποχής.

Get it on Google Play Download on the App Store