Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός. Δείτε πόσο κοστίζει (+videos)

Η ολλανδική εταιρεία PAL-V διαθέτει πλέον το Liberty προς πώληση. Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, τότε να σας πούμε πως πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, το οποίο πωλείται κανονικά και με το νόμο και εξοπλίζεται με μοτέρ 100 ίππων για το δρόμο και 200 ίππων για τον αέρα.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, το όχημά της είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές και αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο που μπορεί να πετάξει και πωλείται πλέον κανονικά και μπορεί να το αγοράσει όποιος διαθέτει δίπλωμα πιλότου.

Η τιμή του ξεκινά από τα 566.000 ευρώ (προ φόρων) για την έκδοση Pioneer και σε αυτήν περιλαμβάνονται και μαθήματα πτήσεων. Συνολικά θα πωληθούν 90 Liberty, με τα μισά από αυτά να προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης και μόλις ολοκληρωθεί η παράδοσή τους, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Liberty Sport.

Δείτε επίσης: Νοίκιασε McLaren με 99 δολάρια και της έκανε ζημιά 125.000 δολαρίων (+video)

Το τελευταίο θα κοστίζει 377.000 ευρώ (προ φόρων) και είναι πιο… φτωχό σε εξοπλισμό αλλά και πάλι συνοδεύεται από μαθήματα πτήσης. Η μετατροπή του οχήματος από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο χρειάζεται περίπου 5-10 λεπτά, ενώ για να το αγοράσεις χρειάζεται δίπλωμα πιλότου και περίπου 200 μέτρα αεροδιάδρομο για απογείωση και προσγείωση.

Ως αυτοκίνητο το PAL-V Liberty χρειάζεται 9,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 1.300 χλμ. και στα video που ακολουθούν μπορείτε να το θαυμάσετε.

Get it on Google Play Download on the App Store