Toyota 2000GT: Το απόλυτο ιαπωνικό κλασικό αυτοκίνητο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλη ιστορία και μας έχει δώσει κατά καιρούς μερικά εξαιρετικά αυτοκίνητα. Όταν όμως μιλάμε για κλασικό, ιαπωνικό αυτοκίνητο, τότε αναφερόμαστε στο Toyota 2000GT, το οποίο πλέον κοστίζει μία περιουσία.

Πολλοί λένε πως είναι καλά και αξιόπιστα τα ιαπωνικά αυτοκίνητα, αλλά προκειμένου να μειώσουν το κύρος και το γόητρο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας διατείνονται πως δεν υπάρχει ένα πραγματικά κλασικό δημιούργημα που να δείχνει πως οι Ιάπωνες αξίζουν…

Και όμως το Toyota 2000GT είναι ένα από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που τους διαψεύδει, καθώς πλέον στην αγορά του κλασικού αυτοκινήτου κοστίζει περίπου 1.000.000 ευρώ. Νούμερο εξαιρετικά υψηλό, το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Ιάπωνες και δει αυτοί της Toyota έχουν και κλασικά αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Έφτιαχναν μαϊμού Ferrari βασισμένες σε Toyota

Το Toyota 2000GT έδειξε πίσω στη δεκαετία του 1960 πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πολλά να προσφέρει. Το κουπέ της Toyota εφοδιαζόταν με μοτέρ 2.0 λτ. το οποίο ήταν 6κύλινδρο σε σειρά και είχε δημιουργηθεί με την πολύτιμη συνδρομή της Yamaha. Απέδιδε 150 ίππους και ήταν αλουμινένιο.

Η παραγωγή του Toyota 2000GT ολοκληρώθηκε το 1970 και συνολικά απαριθμεί 351 μονάδες, χωρίς πάντως η Toyota να γνωρίζει πόσα έχουν επιβιώσει. Δύο από αυτά ήταν ειδικά προετοιμασμένα για την ταινία James Bond: You only live twice.

Δείτε και ακούστε στο video που ακολουθεί, αυτό το υπέροχο Toyota 2000GT!

Get it on Google Play Download on the App Store