Στα τέλη της χρονιάς στην Ελλάδα το νέο SUV της Citroen

H Citroen παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο της μικρό SUV, το οποίο ονομάζεται «C-Aircross» και ξεχωρίζει με τις άκρως μοντέρνες του γραμμές. Η έκδοση παραγωγής του θα αποκαλυφθεί μέσα στη χρονιά διατηρώντας κατά μεγάλο ποσοστό το design του πρωτότυπου, ώστε στη συνέχεια να έρθει στη χώρα μας στα τέλη της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Citroen C3 ντίζελ 1.6 BlueHDi 75 PS

Σχεδιαστικά το νέο C-Aircross διαθέτει μια πολύ μοντέρνα εικόνα, με στοιχεία που έχουμε δει και στο νέο Citroen C3. Ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα, λεπτά εμπρόσθια LED φώτα, τα πολύ μοντέρνα πίσω, αλλά και τα χαρακτηριστικά Airbumps προστατευτικά χαμηλά στο πλάι του αυτοκινήτου. Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης πλαϊνές, αντικριστικά ανοιγόμενες πόρτες, αλλά και κάμερες αντί για παραδοσιακούς καθρέπτες.

Περνώντας στο εσωτερικό, η όλη εικόνα είναι πολύ μοντέρνα και με πολλά στοιχεία τεχνολογίας, όπως η μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό, η οποία είναι 12 ιντσών, αλλά και η επίσης hi-tech οθόνη για τον τύπου head-up-display πίνακα οργάνων, που βρίσκεται μπροστά από το πολύ σπορτίφ τιμόνι. Αναμένεται με κάποιες διαφοροποιήσεις, να τα δούμε και στο μοντέλο παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα: Οι Top 5 δοκιμές του διμήνου

Το νέο C-Aircross διαθέτει επίσης το σύστημα Grip Control της Citroen, που βελτιώνει την πρόσφυση εκτός δρόμου παρότι το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο, κάτι που αναμένεται να το δούμε και στο μοντέλο παραγωγής. Οι κινητήρες, θα είναι τα μοτέρ βενζίνης από 1,2 λίτρα και diesel από 1,6 λίτρα του Citroen C3, με ισχύ από 82 έως και 100 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store