Πόσο θα ακριβύνουν τα διόδια στα Τέμπη

Στις αρχές Απριλίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της παράκαμψης των Τεμπών, που περιλαμβάνει 25 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου, τρεις δίδυμες σήραγγες μήκους 11 χιλιομέτρων, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες. Υπολογίζεται ότι με το νέο έργο, ο χρόνος μετακίνησης των οχημάτων θα μειωθεί κατά 20 λεπτά.

Από την άλλη όμως το νέο έργο θα επιφέρει και αύξηση της τιμής των διοδίων, αφού στους δύο σταθμούς που βρίσκονται εκατέρωθεν των νέων τμημάτων, στο Μακρυχώρι και στη Λεπτοκαρυά, το κόστος από 1,40 ευρώ και 1,90 ευρώ που είναι σήμερα για τα επιβατικά αυτοκίνητα, θα ανέβει στα 2,50 ευρώ και 3,20 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: Στην Ελλάδα το φθηνότερο Opel Corsa diesel

Από την άλλη πλευρά, τα αυτοκίνητα μέσω του νέου δρόμου θα γλιτώσουν τα διόδια στο σταθμό του Πυργετού που είναι 2,00 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τελικά η αύξηση των διοδίων θα είναι 0,40 ευρώ (ανά κατεύθυνση).

Σημειώνεται ότι για τρία χρόνια, οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών δεν θα πληρώνουν διόδια στην παλαιά Εθνική Οδό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, Υπεύθυνη Τύπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Πηγή εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Get it on Google Play Download on the App Store