Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Insignia

H Opel ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του νέου InsigniaInsignia Grand Sport όπως πλέον ονομάζεται) την Τρίτη στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής είναι ένα Insignia Grand Sport σε λευκό περλέ χρώμα, το οποίο φέρει τον 2λιτρο diesel κινητήρα των 170 ίππων της Opel.

Διαβάστε ακόμα: Νέος τιμοκατάλογος Opel Mokka X και νέα αυτόματη πιο προσιτή έκδοση

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για το ξεκίνημα της παραγωγής του Insignia, ο Πρόεδρος της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, δήλωσε: «Είναι μία σημαντική μέρα για την Opel και το Rüsselsheim. Επενδύσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην προετοιμασία για την παραγωγή της νέας ναυαρχίδας μας».

Το σύστημα παραγγελιών για τα νέα Insignia Grand Sport και Sports Tourer άνοιξε στις 16 Φεβρουαρίου. Τα πρώτα τρία αυτοκίνητα παραγωγής προορίζονται για την Πολωνία, τη Δανία και τη Γερμανία. Το αυτοκίνητο αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων της Opel από το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα: Opel Crossland X: Κινητήρες και λανσάρισμα

Θυμίζουμε ότι το νέο Insignia βασίζεται σε ένα καινούργιο πάτωμα, όντας έως και 200 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Η σχεδίασή του είναι κομψή και άκρως αεροδυναμική, ενώ η γκάμα των κινητήρων του ξεκινά με έναν νέο 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα με 140 ή 165 ίππους. Στο diesel, το νέο Insignia θα διατεθεί με μοτέρ 1.6 λίτρων 110 και 136 ίππων.


 

Get it on Google Play Download on the App Store