Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα για το 2017 και με… φέσι

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το υπουργείο οικονομικών δίνει κίνητρο για να πάρουν πίσω τις πινακίδες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών οι κάτοχοι των οποίων τα έχουν θέσει σε ακινησία. Μόνο που αυτό αφορά τρεις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και φέσι έως και δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή το υπουργείο Οικονομικών, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και για το έτος 2017, να άρουν την ακινησία καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας, μέσα από τις τρεις κάτωθι επιλογές:

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Δείτε εδώ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ., πρώτης κυκλοφορίας του 2000, πληρώνει κανονικά 250 ευρώ. Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του θέλει να άρει την ακινησία του, τότε θα πρέπει να διαιρέσει αυτό το ποσό διά του 12 (που είναι οι μήνες του έτους) και έπειτα να το πολλαπλασιάσει  επί 2, 4 ή τους εναπομείναντες μήνες του έτους, συν δύο. Αν για παράδειγμα θέλει να πάρει το αυτοκίνητό του τον Μάιο και έως το τέλος του έτους, θα πρέπει να πληρώσει 10 μήνες (8 μήνες για το τέλος του έτους, συν δύο επιπλέον) επί 20,83 ευρώ (12 μήνες διά 250 ευρώ). Όπερ σημαίνει 208,3 ευρώ. Αν θέλει να το πάρει για τώρα, για να το έχει το Πασχα θα πρέπει να πληρώσει τον τρέχον μήνα (Απρίλιο) συν ακόμη έναν, δηλαδά 20,83 ευρώ επί δύο, όπερ σημαίνει 41,66 ευρώ.

Δείτε επίσης: 

Επιστροφή πινακίδων λόγω Πάσχα

Εδώ μπορείτε να δείτε την ανάκληση των αυτοκινήτων Toyota στη χώρα μας

Επίσης, η Toyota ανακοίνωσε εκπτώσεις 1.500 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο

Τέλος, εδώ θα διαβάσετε τις πρώτες μας εντυπώσεις από το νέο Toyota Yaris

 

Get it on Google Play Download on the App Store