Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολίσθησης από το Toyota GT 86

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς πλαγιολίσθησης πραγματοποίησε το Toyota GT 86, καταρρίπτοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2014. Πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος αυτοκινήτου Jesse Adams, ο οποίος κατάφερε να διανύσει με το… πλάι μια απόσταση 165,04 χιλιομέτρων.

Με τον τρόπο αυτό ο Adams έσπασε το ρεκόρ του Γερμανού Harald Müller, διανύοντας 24,376 περισσότερα χιλιόμετρα. Για να επιτύχει το ρεκόρ, ο Adams απαίτησε 5 ώρες και 46 λεπτά, γυρνώντας γύρω-γύρω από έναν βρεγμένο χώρο στο Gerotek Test Facilities στην Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής 1.000 φορές!

Από τους 1.000 αυτούς γύρους αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους οι 48 και τελικά μέτρησαν για το ρεκόρ οι 952. Η μέση ταχύτητα του Toyota GT 86 μετρήθηκε στα 29 χλμ./ώρα. Για την μέτρηση, χρησιμοποιήθηκαν δύο VBOX GPS, τα οποία κατέγραψαν το χρόνο, την ταχύτητα, την απόσταση κ.λπ.

Ο Adams κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ στον 800ο γύρο όμως συνέχισε απτόητος μέχρι και τον 1.000στό. Πλέον, όλα τα στοιχεία και δεδομένα έχουν σταλεί στην επίσημη επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, ώστε να επιβεβαιωθεί και τυπικά το ρεκόρ. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι το Toyota GT 86 του ρεκόρ δεν διέφερε σε σχέση με το «κανονικό» GT 86, φέροντας μόνο ένα επιπλέον ντεπόζιτο στο χώρο της ρεζέρβας.

Διαβάστε ακόμα: 

Toyota GT 86 ουρλιάζει με κινητήρα Ferrari!  

Το Toyota GT 86 Shooting Brake κάνει την έκπληξη!  

LED φανάρια για Toyota GT 86 δείχνουν φοβερά (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store