Νέες πληροφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας 2018

Αν και ακόμη είναι νωρίς για να ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς με τα τέλη κυκλοφορίας 2018, οι πρώτες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και αν άλλες χρονιές αυτό συνέβαινε τέλη φθινοπώρου, φέτος άρχισαν από τώρα οι διαρροές. Δείτε τι λένε οι πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφει η «Ναυτεμπορική» στο ρεπορτάζ της, θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα ποσά που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι όσοι έχουμε στην κατοχή μας οχήματα, με τις διαφορές να είναι στο συν/πλην10% σε σχέση με τις σημερινές.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η «Ναυτεμπορική» το νέο σύστημα υπολογισμού βρίσκεται στην τελική ευθεία επεξεργασίας και σκοπός του θα είναι να γίνει αναλογικότερο χωρίς όμως να υπάρξει απόκλιση στα έσοδα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Κριτήριο εμπορικής αξίας του οχήματος για τον υπολογισμό των τελών δεν πρόκειται να δούμε, καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστη βάση δεδομένων για τις αξίες των ΙΧ, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε αύξηση των κατηγοριών σύμφωνα με τις οποίες υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας τόσο όσον αφορά στα κυβικά όσο και στους ρύπους.

Ίσως μάλιστα να υπάρξουν και νέες κατηγορίες που θα συνδυάζουν και τα δύο στοιχεία, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο το ίδιο μοντέλο να έχει μεγάλες αποκλίσεις στα τέλη κυκλοφορίας επειδή ταξινομήθηκε πριν τον 11ο του 2010 (υπολογισμός σύμφωνα με τον κυβισμό) και μετά (υπολογισμός σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων).

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Άρχισαν τα… όργανα. Νέα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2018

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store