Νέες φήμες σχετικά με το Mazda RX-9

Πραγματικά αυτό το θέμα με την διάδοχη κατάσταση του σπορ μοντέλου της Mazda έχει αρχίσει να κουράζει ακόμη και τους πιο πιστούς οπαδούς του μοντέλου. Και είναι λογικό καθώς από τη δύση της καριέρας του Mazda RX-8 έως και σήμερα έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα.

Το τελευταίο επεισόδιο όμως στο πολύκροτο αυτό σίριαλ, με τίτλο «η επιστροφή του RX» κάνει λόγο για παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο του Mazda RX-9, το οποίο φυσικά θα εφοδιάζεται με περιστροφικό κινητήρα και θα οδηγηθεί στην παραγωγή το 2019.

Προφανώς και μιλάμε για ανεπίσημες πληροφορίες, οι οποίες συνεχίζουν κάνοντας λόγο για μοντέλο το οποίο θα είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση του πρωτότυπου RX-Vision το οποίο είχαμε δει το 2015 και βλέπουμε και στην πιο πάνω εικόνα.

Όσον αφορά στην απόδοση του μοτέρ του, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για 400 ίππους, ενώ τιμολογιακά σκοπός της ιαπωνικής μάρκας είναι το προσφέρει πιο φθηνά από τα Nissan GT-R και Honda NSX περίπου στα 70.000 ευρώ δηλαδή.

Οι φήμες αυτές έχουν πυροδοτηθεί από την 50ή επέτειο της παρουσίασης του Cosmo, του πρώτου μοντέλου της Mazda με περιστροφικό κινητήρα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 1967 και όλοι θεωρούν πως η Mazda θα κάνει την έκπληξη και θα ετοιμάσει διάδοχη κατάσταση την οποία και θα παρουσιάσει στο ίδιο μέρος.

Βέβαια το τοπίο θολώνουν τα λόγια των ιθυνόντων της μάρκας που αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς δεν πάει καιρός από τις δηλώσεις τους περί επιστροφής του περιστροφικού κινητήρα (ίσως ως βοηθητικού μότερ σε υβριδικό) αλλά και πως δεν θα υπάρχει σπορ μοντέλο στην γκάμα της μάρκας, πάνω από το MX-5.

Μένει λοιπόν κάνουμε υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Mazda.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Γερμανία το πρώτο μουσείο της Mazda εκτός Ιαπωνίας

Το τετραρότορο Mazda MX-5 του Mad Mike τρελαίνει το Goodwood (+video)

Εξωφρενικό Miata με μοτέρ V8 500 ίππων

Get it on Google Play Download on the App Store