Το τιμόνι του μέλλοντος

Οι εταιρείες πειραματίζονται διαρκώς σε νέα αυτοκίνητα και σχέδια, παρουσιάζοντας τα νέα τους δημιουργήματα, με την μορφή πρωτότυπων. Αυτή τη φορά όμως η Jaguar δεν παρουσίασε κάποιο νέο concept αλλά το τιμόνι του μέλλοντος το οποίο είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και σε λειτουργίες.

Δείτε ακόμη: Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη και πότε έρχεται στην Ελλάδα το Honda Civic Type R

Το Sayer όπως είναι η ονομασία του, θα παρουσιαστεί από την Jaguar στο Tech Fest στο Central Saint Martins του Λονδίνου και είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των αυτόνομων αυτοκινήτων του μέλλοντος!

«Και τι το θέλει το τιμόνι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που πηγαίνει μόνο του;» θα απορήσετε και με το δίκιο σας. Μα πρώτα από όλα γιατί θα υπάρχουν στιγμές που ο οδηγός θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλά και γιατί δεν θα έχει απλώς τον ρόλο του παραδοσιακού τιμονιού, όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Και αυτό γιατί θα αποτελεί έναν συνοδηγό ή αλλιώς έναν βοηθό του οδηγού, καθώς θα τον ενημερώνει για ότι τον αφορά μέσα στην ημέρα, ενώ θα του προτείνει και διαδρομές που θα μπορεί να το πιάσει στα χέρια του και να ευχαριστηθεί οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Οι οδηγοί της Ferrari γλεντάνε την Giulia… (+video)

Μάλιστα δέχεται φωνητικές εντολές, έχει αναπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη, ενώ κανονίζει από το πότε πρέπει να ξυπνήσεις για να φτάσεις στον προορισμό που έχεις θέσει την επόμενη μέρα (σε συνεργασία με το κινητό σου, ενεργοποιεί το ξυπνητήρι), μέχρι και το πότε θα έρθει το αυτοκίνητό σου αυτόματα στην πόρτα σου…

Get it on Google Play Download on the App Store