Ποια από τις Audi, BMW, Mercedes είναι πρώτη;

Εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει μια άτυπη κόντρα ανάμεσα στις τρεις γερμανικές μάρκες, για το ποια θα μπορέσει να κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων. Και όπως φαίνεται όμως πως το 2017 είναι η χρονιά της Mercedes-Benz.

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα (+video)

Και αυτό γιατί η Mercedes-Benz έχει καταφέρει να κρατηθεί εμπρός από τις Audi και BMW, διευρύνοντας μάλιστα την διαφορά της, καθώς ο Σεπτέμβριος ήταν άκρως ικανοποιητικός για την ίδια, σε πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Mercedes τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα, αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Τιμή αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με την άνοδο των BMW και Audi με 0,8% και 2,6% αντίστοιχα.

Σε απόλυτες μονάδες, η Mercedes, από την αρχή του 2017 έως και τον Σεπτέμβριο έχει πουλήσει 1,72 εκατομμύρια αυτοκίνητα (+11,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα). Από την άλλη, η BMW έχει πουλήσει 1,54 εκατ. αυτοκίνητα (+3,9%) και η Audi 1,38 εκατ. (η μόνη με πτώση σε σχέση με πέρυσι που φτάνει στο -2,0%).

Διαβάστε επίσης: Θα πάρουν εκατομμύρια από φανοποιείο για κακή επισκευή

Πλέον φαίνεται πολύ δύσκολο να ανατραπεί η διαφορά αυτή, κάτι που εκτός απροόπτου σημαίνει πως θα δούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Mercedes-Benzπρώτη σε πωλήσεις premiumπαγκοσμίως και νικήτρια σε αυτόν τον ιδιότυπο γερμανικό εμφύλιο…

Get it on Google Play Download on the App Store