BMW M5 για αγωνιστική δράση

Εδώ και αρκετά χρόνια η BMW είναι στην ευχάριστη θέση να προμηθεύει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto GP με αυτοκίνητο ασφάλειας. Αυτή τη φορά αυτό είναι η εικονιζόμενη BMW M5 της οποίας το πίσω μέρος θα βλέπουν οι αναβάτες του Moto GP.


Δείτε ακόμη: Video: Τι συμβαίνει όταν πέφτουμε σε λακκούβα: Επεισόδιο 2ο

Το νέο safety car για το Moto GP παρουσιάστηκε επισήμως στην έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων SEMA Show η οποία γίνεται στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας και όχι σε κάποιον αγώνα του Moto GP, ενώ η παρθενική εμφάνιση της BMW M5 Moto GP Safety Car θα γίνει στον τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος Moto GP στη Βαλένθια.

Διαβάστε επίσης: 9+1 λόγοι που ο κινητήρας χάνει ιπποδύναμη

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο 4.4 λτ. V8, twin-turbo βενζινοκινητήρας που απόδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Όπως είναι φυσικό, ο ρόλος της ως safety car απαιτεί μία σειρά από αλλαγές, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του και για αυτό έχει προικιστεί αναλόγως καθώς έχει ακόμη και μπάρα LED φώτων στην οροφή και φυσικά τα απαραίτητα αυτοκόλλητα στο αμάξωμα.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η BMW M5 F90 είναι η πρώτη τετρακίνητη BMW M5 (έχει και δυνατότητα να μετατραπεί σε πισωκίνητη, μέσω ειδικού προγράμματος), ενώ παίρνει τη σκυτάλη από τις BMW M2 και M4 όσον αφορά στο Moto GP.

Get it on Google Play Download on the App Store