Η Jaguar XE SV Project 8 κέρδισε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (+video)

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio δεν είναι πλέον το ταχύτερο σπορ σεντάν παραγωγής στην πίστα του Nurburgring καθώς η Jaguar κατάφερε μία ακόμα καλύτερη επίδοση με την XE SV Project 8.

Το βρετανικό μοντέλο σημείωσε χρόνο 7:21 λεπτά στην φημισμένη διαδρομή όταν η Giulia Quadrifoglio έχει επίδοση 7:32 λεπτά.

Δείτε ακόμα: Τρομακτικά ατυχήματα στο Nurburgring και το 2017 (+video)

Σαφέστατα όμως πρέπει να τονιστεί ότι η Jaguar δεν είναι μοντέλο ευρείας παραγωγής όπως είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Πρόκειται για μία πολύ περιορισμένης παραγωγής έκδοση της XE (μόλις 300 κομμάτια) με supercharger V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων με απόδοση 600 ίππους και 700Nm ροπής. Τα τελευταία κατανέμονται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Τα ελαστικά με τους τροχούς των 20 ιντσών είναι Michelin Pilot Sport Cup 2.

Μάλιστα το αυτοκίνητο που σημείωσε το χρόνο ρεκόρ ήταν η έκδοση με το προαιρετικό Track Pack που δεν διαθέτει το πλήρες σαλόνι αλλά αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες μόνον μπροστά, κλουβί ασφαλείας καθώς και σύστημα πυρόσβεσης. Με όλα αυτά εξοικονομούνται 12.2 κιλά.

Διαβάστε ακόμα: Τρομερή και ασταμάτητη καραμπόλα στο Nurburgring (+video)

Δείτε το βίντεο με το χρόνο ρεκόρ της Jaguar XE SV Project 8 στο Nurburgring

Get it on Google Play Download on the App Store