Μισό δισ. ζητά πίσω ο όμιλος PSA για την εξαγορά της Opel

Πάνω που λέγαμε πως η εξαγορά της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA τελείωσε, τελικά έρχεται είδηση από γαλλικά μέσα να ανάψει φωτιές. Και αυτό γιατί όπως λένε, ο γαλλικός όμιλος ζητά πίσω από την GM περισσότερα από 500.000.000 ευρώ… λόγω απόκρυψης δεδομένων.

Δείτε ακόμη: Ο όμιλος PSA θα χρησιμοποιήσει την Opel για κινητήρες

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 50% του ποσού που ο όμιλος PSA έδωσε στην General Motors για την εξαγορά της Opel. Και ο λόγος που φέρεται πως οδηγεί τους Γάλλους στο να ζητήσουν τα λεφτά αυτά πίσω, είναι γιατί ανακάλυψαν πως οι κινητήρες της Opel δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις ευρωπαϊκές νόρμες, με αποτέλεσμα να πέσουν βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ο όμιλος PSA έχει ήδη έρθει σε επαφή με την GM και μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν συμβιβαστούν οι Αμερικάνοι, τότε θα κινηθεί νομικά, καθώς θεωρεί πως αποκρύφτηκαν στοιχεία και συνεπώς εξαπατήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Τέλη κυκλοφορίας 2018: Επίσημα ποσά και τρόποι πληρωμής

Επισήμως και οι δύο πλευρές έχουν αρνηθεί τα πάντα περί μεταξύ τους επικοινωνίας, παρόλα αυτά η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως μια αρνητική εξέλιξη θα μπορούσε να θέσει το μέλλον της Opel σε αβεβαιότητα, αφού τα βαριά πρόστιμα της Ε.Ε. λόγω ρύπων, θα έχουν συνέπειες…

Πηγή: Caradisiac

Get it on Google Play Download on the App Store