Ανατροπή και έκπληξη στην πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων

Τα τελευταία χρόνια η μάχη για την πρώτη θέση των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως είχε δύο διεκδικητές. Τον όμιλο VW και την Toyota. Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς οι αλλαγές το 2017 έφεραν στην πρώτη θέση την κοινοπραξία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Δείτε ακόμη: Η βενζίνη εκτόπισε το ντίζελ στην Ελλάδα το 2017

Και λέμε οι αλλαγές του 2017, γιατί ήταν η χρονιά που η ιαπωνική μάρκα Mitsubishi εισχώρησε στην κοινοπραξία των Renault-Nissan και έγινε μέλος αυτής, προσθέτοντας στις συνολικές πωλήσεις ακόμη 1,03 εκατομμύρια αυτοκίνητα, νούμερο που ήταν αρκετό για να φέρει στην κορυφή την γαλλοϊαπωνική συμμαχία.

Σύμφωνα λοιπόν με την “Αutomotivenews Europe” οι Renault-Nissan-Mitsubishi πούλησαν παγκοσμίως 10,61 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Από αυτά, τα περισσότερα ήταν Nissan (5,82 εκατομμύρια) και μετά ακολούθησε η Renault (3,76 εκατομμύρια).

Διαβάστε επίσης: Ποιο ήταν το δημοφιλέστερο diesel στην Ελλάδα το 2017;

Από την άλλη ο όμιλος VW πούλησε συνολικά 10,53 εκατομμύρια αυτοκίνητα (VW, Audi, SEAT, Skoda, Porsche), ενώ η Toyota τερμάτισε στην τρίτη θέση με 10,2 εκατομμύρια πωλήσεις. Από τα παραπάνω νούμερα εξαιρούνται φυσικά τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store