Τα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με μεγάλη έρευνα

Η αξιοπιστία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο εξαρτάται από πολλούς επιμέρους τομείς που έχουν να κάνουν τόσο με την κατασκευή του, όσο και με την χρήση του. Ακόμα και το πιο καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, όταν δεν οδηγείται και συντηρείται σωστά, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίζει να βγάζει προβλήματα (δείτε εδώ συμβουλές χρήσης και συντήρησης).

Μεγάλες εταιρείες κάνουν συχνά έρευνες αξιοπιστίας, όπως είναι και η Βρετανική Reability Index, της οποίας τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct (πάνω από 50.000 δεδομένα). Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, η έρευνα έχει γίνει για την αγορά της Μ. Βρετανίας, όπου οι συνθήκες δρόμων, κίνησης και κλιματικές είναι πολύ διαφορετικές από της χώρας μας, ωστόσο τα αποτελέσματα παρουσιάζουν σίγουρα ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω τα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με την έρευνα:

Get it on Google Play Download on the App Store