Σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις που θα σας απελευθερώσουν

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει μπόλικη ζέστη. Επειδή λοιπόν, αργεί ακόμα η άδεια για να κάνουμε τις πρώτες βουτιές και έχουμε μπροστά μας σχεδόν δύο μήνες μέχρι να φτάσει ο Αύγουστος, ας αναζητήσουμε μερικές κοντινές ή λίγο πιο μακρινές αποδράσεις. Άλλωστε, μερικά ΣΚ ή τριήμερα είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, βάζοντας μια παύση στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και απολαμβάνοντας την ανεμελιά των ζεστών ημερών δίπλα σε μια παραλία ή πισίνα, αλλά και για να γνωρίσουμε νέους τόπους και προορισμούς.

Δεν χρειάζεται καν να χαλάσουμε μέρες από την άδεια μας. Αρκεί να έχουμε διάθεση για απόδραση από τους ρυθμούς της πόλης και μια μικρή αποσκευή με τα απαραίτητα. Φέτος, ανάμεσα σε αυτά, βάζουμε και τις δυο νέες γεύσεις του PULZE, το  iD Capsule Forest Purple, για μια αρωματική εμπειρία με νότες Berries και το iD Capsule Summer Red για μια δροσιστική γεύση Watermelon. Το καλοκαίρι είναι εξάλλου η ιδανική εποχή για να δοκιμάσουμε εμπειρίες που μας απελευθερώνουν και για αυτό, προτείνουμε 5 κρυμμένους παραδείσους πολύ κοντά στην Αθήνα, όπου μπορούμε να νιώσουμε πιο ελεύθεροι από ποτέ και να είμαστε πραγματικά και αυθεντικά ο εαυτός μας.

Σύβοτα

Η μεγάλη καλοκαιρινή αγάπη των Βορειοελλαδιτών για πολλούς πρασινογάλανους λόγους, όπως τα χρώματα που δεσπόζουν στο φυσικό τοπίο της περιοχής. Πλέον είναι εύκολα προσβάσιμη και από την Αθήνα χάρη στη γέφυρα του Ρίου αλλά και την Ιωνία Οδό. Κατάλληλα τόσο για σύντομες εκδρομές όσο και για πολυήμερες διακοπές, στα Σύβοτα θα βρούμε καταγάλανες παραλίες με δροσερά νερά. Μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι η Μπέλα Βράκα στο νησάκι Μουρτεμένο. Στην παραλία φτάνεις περπατώντας μέσα από τη θάλασσα -είπαμε, οι ασυνήθιστες εμπειρίες ταιριάζουν με το καλοκαίρι. Επιστρέφοντας, από το Μουρτεμένο, κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα για να απολαύσουμε τις νέες γεύσεις, το Berries και το Watermelon του PULZE.

Λευκάδα

Να φτάνεις σε νησί χωρίς να απαιτείται ακτοπλοϊκή μετακίνηση; Το λες και ασυνήθιστο. Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί του Ιονίου και το δεύτερο (μαζί με την Εύβοια) σε όλη την Ελλάδα όπου η πρόσβαση γίνεται και μέσω αυτοκινήτου. Στη Λευκάδα μας περιμένουν ίσως οι πιο όμορφες παραλίες των Επτανήσων. Εγκρεμνοί, Μύλος, Πόρτο Κατσίκι, Άγιος Νικήτας, Αβάλι, Νυδρί και η λίστα επιλογών συνεχίζεται. Σίγουρα, θα σκεφτείς: τόσες πολλές υπέροχες παραλίες, τόσο λίγες οι 48 ώρες ενός εκδρομικού Σαββατοκύριακου.

Αγκίστρι

Εδώ δεν χρειάζεται καν να προβληματιστείς για το εισιτήριο. Οι αναχωρήσεις από τον Πειραιά είναι καθημερινές και σίγουρα θα βρεις θέση σε κάποιο από τα δρομολόγια. Αγαπημένο νησί τόσο εκείνων που αναζητούν ποιοτική διαμονή και ήρεμους ρυθμούς όσο και εκείνων που αναζητούν την ελευθερία του camping. Σκάλα και Δραγωνέρα είναι τα mustsee, αλλά αν μιλάμε για τοπίο που θυμίζει παράδεισο επί Γης τότε η Απόνησος κερδίζει κατά κράτος. Το μικρό αυτό ιδιωτικό νησί συνδέεται μέσω γέφυρας με το Αγκίστρι -το λες και συμβολικό: αφήνεις πίσω σου υποχρεώσεις και περνάς μερικές μέρες σε έναν τόπο όπου νιώθεις αυθεντικά ελεύθερος. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος τι καλύτερο από το να πιέσουμε την γευστική μπίλια του φίλτρου και να απελευθερώσουμε τη νέα γευστική εμπειρία του PULZE.

Λιχαδονήσια

Φτάνουμε οδικώς μέχρι τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και από εκεί με σκάφος ανακαλύπτουμε τις δικές μας «Σεϋχέλλες», μια συστάδα κατάφυτων μικρών νησιών με καταγάλανα νερά. Φυσικά, δεν υπάρχουν καταλύματα αλλά η πρόσβαση είναι εύκολη επομένως μπορούμε να περάσουμε όλο το ΣΚ σε αυτές τις σμαραγδένιες ακτές. Μετά από αυτό, οι «Δευτέρες στο γραφείο» θα είναι πιο δύσκολες λόγω της επιστροφής στη ρουτίνα, αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πύλος

Το να νιώθουμε ελεύθεροι το καλοκαίρι, σημαίνει να είμαστε χαλαροί, να είμαστε ο εαυτός μας. Λίγοι προορισμοί στην Ελλάδα εκπέμπουν αυτό το vibe όσο η Πύλος που δίνει στις διακοπές μας ένα χαρακτήρα απόλυτης χαλάρωσης. Γνωστή για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η Πύλος πέρα από υψηλής ιστορικής σημασίας αξιοθέατα, διαθέτει και μια από τις πιο ασυνήθιστες μορφολογικά παραλίες της χώρας, τη διάσημη Βοϊδοκοιλιά, με την τόσο χαρακτηριστική και αρμονική ελλειπτική ακτογραμμή.

Το φετινό καλοκαίρι αφήνουμε στην άκρη -έστω και για λίγο- υποχρεώσεις και «κανόνες» και απελευθερώνουμε το ασυνήθιστο με τις νέες γεύσεις του PULZE, το Watemelon και το Berries. Αναζητούμε τις αυθεντικές αποδράσεις δίπλα μας και δίνουμε στην πιο απολαυστική εποχή του χρόνου τη γεύση που της ταιριάζει.

Get it on Google Play Download on the App Store