Πόσο κάνει η ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου;

Η περίοδος των διακοπών αρχίζει και πλησιάζει και κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν το μέρος που θα περάσουν τις ημέρες της καλοκαιρινής τους άδειας, για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από την κουραστική καθημερινότητα. Οι περισσότεροι θα επιλέξουν διαμονή σε ξενοδοχείο ή σπίτι μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες και όσο πιο κοντά γίνεται σε κάποιο παραλιακό μέρος.

Όσοι πάλι δεν θέλουν να μένουν σταθεροί σε ένα σημείο και τους αρέσει να κάνουν tour, αλλά χωρίς να ψάχνουν κατάλυμα, θα κοιτάξουν τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Η αγορά ενός τέτοιου οχήματος καινούργιου ή μεταχειρισμένου λίγων ετών είναι αρκετά υψηλή, όμως υπάρχει και η επιλογή ενοικίασης με τη μέρα. Όπως δηλαδή γίνεται σε ένα ξενοδοχείο. Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα προς ενοικίαση υπάρχουν αρκετά και φιλοξενούν άνετα από δύο άτομα έως πιο μεγάλες οικογένειες ή παρέες 4-6 ατόμων.

Πόσο όμως κοστίζει η ενοικίαση ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου την υψηλή περίοδο, δηλαδή από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο; Για τέσσερα άτομα οι τιμές ξεκινούν από περίπου 180 ευρώ τη μέρα (130 ευρώ στη χαμηλή σεζόν), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και εκπτώσεις στις πολυήμερες ενοικιάσεις. Βέβαια, ο ενδιαφερόμενος δεν θα πρέπει να περιμένει να κάνει κράτηση λίγες μέρες πριν φύγει για διακοπές, γιατί όπως συμβαίνει και με τα δωμάτια, γιατί η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά.

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα λόγω του ότι έχουν πολύ μεγαλύτερο όγκο (μήκος 6-7 μέτρα) και βάρος από ένα μικρό ή μικρομεσαίο χάτσμπακ/SUV, χρειάζεται μια αρχική εξοικείωση στην οδήγηση. Είναι σαν ένα van φορτωμένο με ένα μικρό σπιτικό στο πίσω μέρος του. Άλλωστε όλα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα βασίζονται σε γνωστά «φορτηγάκια», όπως είναι Ford Transit, Fiat Ducato κ.λπ. Διαθέτουν κινητήρες πετρελαίου και καταναλώνουν περίπου γύρω στα 10 λτ./100 χλμ. Τα περισσότερα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι πολύ καλά εξοπλισμένα και διαθέτουν κρεβάτια, τουαλέτες, θέρμανση, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση κ.λπ. Από εκεί και πέρα διατίθενται και κάποια εξτρά, ανάλογα τις απαιτήσεις του ταξιδιώτη.

Για όσους ενδιαφέρονται για να μάθουν περισσότερα για τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά links (με αλφαβητική σειρά), τα οποία εμφανίζονται στην αναζήτηση στην Google και πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

abcrentcamper.gr
airtour.gr
autoline24.gr
beecamper.com
camperlovers.gr
camper-troxospito.gr
campsaround.com
candiacampers.com
caravania.gr
caravan-web.gr
find-freedom.gr
home2go.rent
lazysnailcampers.gr
lunatrips.gr
motorhomes.gr
rolling-turtles.com

Get it on Google Play Download on the App Store