Νέο μικρομεσαίο σεντάν Fiat Aegea και με τέσσερις κινητήρες

Η Fiat παρουσιάζει το νέο μικρομεσαίο παγκόσμιο σεντάν Aegea (μτφ. Αιγαίο), το οποίο αντικαθιστά το Linea, σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το σχεδιαστικό κέντρο της FCA, εξελίχθηκε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofas και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας για να πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες.

Σχεδιαστικά και όσον αφορά το τριών όγκων αμάξωμά του με μήκος 4,5 μέτρων, πλάτους 1,78 μέτρων, ύψους 1,48 μ. και με μεταξόνιο 2,63 μ., διαθέτει μια σχεδιαστική φιλοσοφία με ρευστές γραμμές, δυναμικό προφίλ και μοντέρνα συνολικά αισθητική. Σύγχρονη εικόνα παρουσιάζει και το εσωτερικό, το οποίο σύμφωνα με την ιταλική φίρμα αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει άνετα πέντε εύσωμους επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους (πάνω από 510 λίτρα).

Το Fiat Aegea θα προσφέρεται με δύο κινητήρες τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες (πιθανώς 1.6 λτ. diesel και 1.4 λτ. βενζίνης), με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ ανάμεσα στους 95 και τους 120 ίππους. Οι κινητήρες ντίζελ είναι ιδιαίτερα οικονομικοί, καθώς απαιτούν λιγότερα από 4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Το νέο μικρομεσαίο σεντάν είναι εφοδιασμένο με έναν αριθμό έξυπνων λύσεων όπως είναι το σύστημα UconnectTM, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5”, σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Get it on Google Play Download on the App Store