Αυτό είναι το νέο roadster Fiat 124 Spider made in Japan;

Η αναγέννηση του Fiat 124 Spider θα να γίνει πραγματικότητα μέσα στους επόμενους μήνες με το λανσάρισμα του ομώνυμου σύγχρονου ιταλικού roadster, που αναμένεται το 2016. Τα καλά νέα είναι ότι θα βασίζεται στο νέο Mazda MX-5, ενώ θα παράγεται παράλληλα με αυτό στο εργοστάσιο της Ιαπωνικής φίρμας στην Χιροσίμα, γεγονός που αν μη τι άλλο μετρά υπέρ της αξιοπιστίας και ποιότητας.

Έτσι λοιπόν, όπως και το κλασικό Fiat 124 Spider που παρουσιάστηκε το 1966, έτσι και το νέο μετά από 50 ολόκληρα χρόνια θα είναι επίσης 2θέσιο, με κινητήρα μπροστά και κίνηση πίσω. Το βάρος του θα συγκρατηθεί κάτω από τα 1.000 κιλά, ενώ το πιθανότερο είναι να εφοδιάζεται με τον 1.4 Multiair Turbo κινητήρα με αποδόσεις που μπορεί να φτάνουν έως τους 200 ίππους σε πιο σκληροπυρηνική έκδοση Abarth.

Όσο για την σχεδίασή του έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πάρα πολλές ανεπίσημες φωτογραφίες και σκίτσα, όμως η Fiat μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποτρέψει τις όποιες διαρροές. Μόλις πριν από λίγες ώρες έκανε την εμφάνισή της στο internet και η παραπάνω εικόνα, η οποία μοιάζει αρκετά αληθινή, σαν να δείχνει ένα πρωτότυπο 124 Spider. Ασχέτως πάντως αν είναι πραγματικό ή όχι, δείχνει αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά από όλες τις πλευρές.

Get it on Google Play Download on the App Store