Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός τροχαίου ατυχήματος;

118
|

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν σίγουρα ακούσει για το «Φιλικό Διακανονισμό» στην ασφάλιση αυτοκινήτου, όμως πιθανώς να μη γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία στις αποζημιώσεις αυτοκινήτων. Καλό είναι να επιλέγεται ασφαλιστική εταιρεία που να περιέχει και αυτή την πολύ σημαντική παροχή.

Διαβάστε ακόμη: Επιτρέπεται να «παίζεις» τα φώτα; Τι λέει ο ΚΟΚ;

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του Φιλικού Διακανονισμού;

Ο Φιλικός Διακανονισμός εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2000 και αποτελεί έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο αποζημίωσης του αναίτιου οδηγού από την ασφαλιστική του εταιρία. Βασικές προϋποθέσεις για την ισχύ του Φιλικού Διακανονισμού είναι η εμπλοκή δύο μόνο οχημάτων και η συμμετοχή της ασφαλιστικής και των δύο στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Με τη σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού και σε περίπτωση ατυχήματος η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία προβαίνει σε αποζημίωση του αναίτιου ασφαλισμένου της, απαλλάσσοντας τον από την ανάγκη να στραφεί ο ίδιος κατά της ασφαλιστικής εταιρίας του υπαιτίου. Η Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο έντυπο το οποίο χορηγείται στον ασφαλισμένο δωρεάν από την ασφαλιστική του εταιρία, με σκοπό την περιγραφή του ατυχήματος με την σύμφωνη γνώμη και των δύο οδηγών.

Διαβάστε ακόμη: Βγάζετε φλας όταν στρίβετε ή το… ξεχνάτε;

Πατήστε Εδώ για το έντυπο Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος