750 άλογα για τη νέα Shelby Super Snake Mustang (+video)

Θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την πρώτη Super Snake, η αμερικάνικη Shelby δημιουργεί τη νέα Super Snake Mustang με ισχύ έως και 750 ίππων, αλλά και με άκρως επιθετική εμφάνιση!


Η νέα Super Snake Mustang θα κατασκευαστεί σε μόνο 500 αριθμημένες μονάδες, με κάθε μια εξ αυτών να φέρει ειδική πλακέτα αρίθμησης στο εσωτερικό της, ενώ η αρχική της τιμή θα είναι 69.995 δολάρια (65.515 ευρώ) χωρίς τους φόρους.

Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές Mustang που έχει κατασκευάσει η Shelby, η οποία συνδυάζει τον 5λιτρο V8 κινητήρα της Ford με έναν κομπρέσσορα για να βγάλει 670 άλογα ή με έναν μεγαλύτερο κομπρέσσορα (της Whippleή της KenneBell) για την ανώτατη απόδοση των 750 ίππων, όπως είχε κάνει και στη Mustang GTE.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Ford Mustang με πολλές αλλαγές και 10 ταχύτητες

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, οι επιδόσεις είναι πιο εκρηκτικές από ποτέ, αφού για το 0-60 μίλια την ώρα (0-96 χλμ./ώρα) η Super Snake απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ για το τέταρτο του μιλίου (0-400 μέτρα) χρειάζεται 10,9 δευτερόλεπτα.

Αρκετές βελτιώσεις έχουμε και στην εμφάνιση, με την Shelby να προσφέρει ένα πλήρες περιμετρικό bodykit (σπόιλερ εμπρός-πλάι-πίσω, νέος διαχύτης), αλλά και νέα γρίλια, καπό με εισαγωγή και πίσω αεροτομή, που δημιουργούν μια πραγματικά πολύ επιθετική Mustang. Υπάρχουν επίσης οι χαρακτηριστικές ρίγες της Shelby και τα απαραίτητα λογότυπα.

Διαβάστε ακόμα: Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σημάδι στον δρόμο (+video)

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις και τα οργανάκια στο ταμπλό, ενώ προαιρετικά μπορούν να αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα. Βελτιώσεις έχουμε και στην ανάρτηση, με την Shelby να συνεργάζεται με την εργοστασιακή FordPerformance, ενώ υπάρχουν και αναβαθμισμένα φρένα με μεγάλους δίσκους της Wilwood και 6πίστονες δαγκάνες.


Get it on Google Play Download on the App Store